Hur förbättrar man hästens trav?

För att utveckla gången i en häst gäller det att få hästen lösgjord, spänstig mellan hand och skänkel och att få den att arbeta genom ryggen.
Det är bra att börja med att rida hästen rund i nacken och ganska låg i formen. Rid gärna volter och serpentiner där du stretchar hästens överlinje genom att böja höger och vänster för att lösgöra och få upp ryggen. Tänk på att ha god framåtbjudning, men inte låta hästen rusa iväg. Försök hitta en bra balans i hästen och tänk på att rida lätt lugnt och bestämt. Jag ser ofta ryttare som rider lätt fort och lite okänsligt, istället för att verkligen känna hästens takt och rytm.

När hästen är väl uppvärmd kan du börja med att träna övergångar. Tänk på att leka med steglängd och träna ibland på att rida långsam trav. Detta för att ge hästen en chans att bära upp på sina bakben. Om hästen ska kunna lära sig att svinga mer i kroppen behöver den sätta mer vikt på bakbenen och orka trycka ifrån där. Ta dig tid att känna efter vad som händer i hästens kropp och beröm med rösten när du känner att den travar lugnare och med bättre takt.

Alla sidvärtsrörelser är nyttig gymnastik och ju mer gymnastisk hästen blir i kroppen desto bättre kan den trava. Ibland kan det vara svårt att hålla takten i till exempel en skänkelvikning, men efteråt kan ryttaren känna att hästen travar bättre.

Att trava cavaletti och tömköra kan också vara till hjälp, både för häst och ryttare.

Av: Nina bengtsson
Källa

Lämna en kommentar
Postat av: fridan

:) ja jag ska ju sy om ett fleecetäcke och så ska jag ta ett ridtäcke med bra passform och försöka göra efter det :) får se hur det går!



åh okej. ni mockar inte eller fixar mat ens till er egen häst??



bra inlägg, traven är just den som vi håller på att förbättra :)

2010-02-22 @ 11:11:59
URL: http://kaloescha.blogg.se/

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0