SATC 2

Idag avr det bio som stod på schemat, var inne och såg SATC med lillesyster och hennes kompis. En riktigt bra film som bjöd på många skratt, helt underbart att ngn har lyckats sitta och komma på allt de säger, imponerande!

Figaro fortsätter att gå och äta och bli tjock, om 10 dagar får vi beskedet om hur han är nu, hoppas på ett friskförklarande.

Är ruggigt tävlingssugen, på söndag är det dressyr KM på ridklubben och det känns helt värdelöst att inte kunna vara med :(


Dagarna går fort

Idag har jag tillbringat ännu en dag med mitt kusin barn emilia.
Först åkte vi till ösmo marknad med hennes mamma och lillebror samt min syster och pojkvän. Där köpte jag ocg Stfean 3 fina skålar och brända mandlar(tradition) Emilia och jag tog även årets första mukglass, när solen är här hör helt enkelt glassen till. Emilia fick i strut och jag som verkligen hatar strut tog mig en bägare, självklart hade jag nötkros på, då det är så gott!

Efter mycket socker och en karusell åkttur senare åkte vi hem, min pojkvän åkte till hagen och tog av hästarna täcket så de slapp få de så varmt i solen. Det är alltid lika skönt/kul att ha en pojkvän som kan tänka sig att ens gå i närheten av de stora djuren(vi älskar!).

Emilia följde sedan med oss hem och hon och jag sysselsatte oss med att gå till parken och att se alvin och gänget 2(så rolig film!) Nu har jag precis lämnat henne hemma hos hennes mamma och det är dags att laga middag!

Hoppas ni har haft en super dag, nästa vecka går vi in i juni, underbart!



Emilia snart 6 år och Figaro


Loppis fynd

Kom hem efter dagens loppis runda 4 täcken rikare!
3 helt nya vinter täcken, från thermo master m.m
1 fleece, rätt med guldfläta och fina detaljer.

För dessa fyra täcken betalade jag 520kr


Loppis dag

Idag ska vi ut och gå på massa loppisar, hoppas på at göra ngr häst utrustnings fynd  under dagen.
Ha en trevlig dag!

En av de tråkiga sakerna med att ha skadad häst...

Är när det kommer upp lappar nere på ridskolan om roliga kurser m.m
Det ska vara Pelle kurs 21-22juni som jag då självklart missar, känns verkligen super tråkigt.

Men vi tar nya tag och försöker komma igång till höstens träningar iställlet, har jag tur blir min häst frisk förklarad den 10 juni, eller det är vad jag håller tummarna för iaf!

elektrisitet

Tog in Figaro och Spirit vid sju imorse så att min hovslagare kunde slå på skor på figaro, killarna såg inte alls för ledsna ut när vi kom på morgonen och jag trror de har klarat sin första natt helt okej!

Vid tio åkte det ut igen och nu ska de inte behöva hämtas upp på ett tag, vi var även där nere och satte på strömmen. Som tydligen inte verkar vilja gå runt hagen så vi måste komma på en annan lösning.

Figaro har efter sin tid i sjukhagen förlorat allt vad respekt heter för elstängsel, och när jag var nere och tittade till dem igår så såg jag Figaro stå och bolla med tråden i munnen(inte bra!), men nu vet jag iaf vad som har hänt om det är så att min häst helt plötsligt har lockig man och svans, då har elen kommit igång.

Det behövs både plus och minus


Har precis vaknat till efter 1,5 timmes eftermiddags lur hemma på soffan, blir man så trött av att gå upp halv 7 två dagar? herregud hur ska det gå när jag sommar jobbar i sommar...


Ingen dressyrblogg utan...

ett film klipp om dressyr och dressyrtävling.

Kolla på detta klipp för att lära dig mer om dressyr och hur det bedöms på tävling.
Klippet är framtaget av krafft och andra framgångsrika ryttare.

För att titta gå hit

6 månader

Nu har jag haft Figaro i hela 6 månader, kan lova att det kommer bli många fler.
Figaro är verkligen den perfekta hästen, för mig, honom gör jag mig aldrig av med!

Älskade skrutt häst


♥Underbart♥







Figaro och Spirit i sin hage


Ridning

Idag var det som sagt markarbete, rid passet gick ut på att träna hästarna på att byta galopp.


                                     ______
                                    |
                                    |

                                   

                                    --------



                                               |
                                               |
                                      ______


Man rider på en 8(över bommen, runda den andra, hoppa, runda, hoppa osv.) över de bommarna som står mot varandra, sen galopperar man rakt fram och sen en åtta när man kommer ner till nästa dubbelbommar igen.

Jag gjorde dock inte denna övning utan jobbade med att få min häst lösgjord med bakdelsvändingar, hon blev riktigt fin fram emot slutet.
                                    

Tävlingsgruppen

Ikväll är det tävlingsgruppen, och då båda hästarna jag brukar rida Figaro och Spirit är satta på vila ska jag få rida en ny häst jag aldrig ridit förr. Hon heter Tunika, ska bli spännande att se hur det känns, har inte suttit på så många andra hästar på senaste tiden. Vi ska ha markarbete, hade hoppats på dressyr (såklart!) men man kan ju inte alltid få vad man vill.

nej nu ska jag gå och laga middag (Tacos), fördelen med att inte bo hemma är att man nu själv får välja vad man vill äta :P

Nere och kontrollerar hagen inför imorgon.

dsc00489 (MMS)

Nere och kontrollerar hagen inför imorgon.


Nya ideer och äventyr.

Imorgon tror jag Figaro kommer bli en lycklig häst, då ska han nämligen släppas ner i sommarhagen.
Han och en häst till kommer ha tillgång till hela gräshagen som finns en bit från stallet. Båda ska nämligen vila, och nog för att det finns möjlighet att Figaro kan springa m.m

Men innan ni anser att detta är ett dummt val kan jag berätta att jag diskuterat detta med veterinärer och ridlärarna på klubben, och alla tycker att det är en bra ide för då kan han röra sig hela dagarna och blir inte stel m.m

Så förhoppningsvis kommer han gå ute dygn from torsdag.


Tävling



Var med du med, klicka här!


Flätade pannband och ekonomi

Många ansåg att flätade pannband inte var snyggt, så tyckte jag också förr.
Men insåg när jag tittade runt att det finns oändligt många färg möjligheter, och jag som dressyr ryttare älskar så klart att matcha, därför skulle detta vara en kul sak i Figaros garderob.

Usch idag är det den 25:e, alla älskar den 25:e det innebär löning, alla utom jag. Jag vet att den sommar knappt kommer gå ihop sig, får mina sista pengar från csn nu ca 2000kr och det ska räka till hyra och mat hela sommaren? no way!

När man bodde hemma betyde alltid pengar, saker att ha roligt för, nu när man inte bor hemma är allt bara ett kämpande för att få det att gå ihop.

Förhoppningsvis överlever jag den här sommaren också...


Här är en checklista över tips och knep du kan använda när du gör hästen fin

Rykta inte bara dagen före tävling:
Det viktigaste tipset vad gäller hästens päls är att du ryktar den regelbundet. En häst blir inte blank av en enda rykt! Vissa fodertillskott - till exempel B-vitamin - kan hjälpa upp blankheten, men ryktandet kommer du aldrig ifrån.
Massera gärna lite med en massageborste (plastborste med grova piggar) innan du ryktar. De flesta hästar tycker att det är skönt att få massage och det stimulerar fettsäckarna under huden. Fettet gör i sin tur pälsen blank.

Tvätt:
Allra finast blir hästen om du tvättar den en eller två dagar före tävlingen. Tänk på att använda ljummet vatten, med kallt vatten blir hästen snabbt genomfrusen. Använd hästschampo som du sköljer ur noggrant efter tvätten.
Därefter tar du på pälsglans. Det finns både som spray och som engångstrasor du gnider hästen med. Prova dig fram till ett bra märke, pälsglans varierar verkligen i kvalitet!
Pälsglansen är inte bara till för att få hästen blankare, den stöter också bort smuts. Det gör att du får mindre att göra om hästen skulle rulla sig i boxen natten till tävlingsdagen...
Glöm inte att lägga på din häst ett täcke medan den torkar, den får inte bli nedkyld. Rykta sedan länge, missa inte att rykta huvud och ben.

Ben och hovar:
Om din häst har ett eller flera vita ben kräver det lite extra jobb. Vitast blir benen om du tvättar dem med grönsåpa och skrubbar bort eventuella fläckar. Ta lite pälsglans på benen efter tvätten, det är smutsavstötande.
Var noggrann med att få rent hovarna, det höjer helhetsintrycket. Smörj sedan in dem med hovfett och låt hästen "stå på tork" i gången. Blöta hovar och strö går inte ihop, därför måste hovarna vara helt torra innan du släpper in hästen i boxen igen. Om du inte har tillgång till hovfett går det bra att få hovarna blanka med hjälp av babyolja.

Om du har en skimmel:
Lina Campbell, hästskötare hos Peter Eriksson, berättade hur hon gör för att få hingsten Cardento så vit. Hon gör ett eget skimmelmedel som består av 80%-ig veterinärsprit och en klick skimmelschampo. Blandningen använder hon sedan på hela hästen.

Svansen:
Tvätta svansen och spraya på pälsglans. Ansa/klipp håren runt svansroten, en oklippt svans ser lätt "buskig" ut.
Därefter lindar du svansroten. Var noga så att du inte lindar för hårt (i värsta fall kan blodtillförseln strypas!). Använd en padd under lindan om den är elastisk. Lindningen gör att svansen får en fin form när den torkat. Om du inte vill linda kan du sätta på ett tättsittande svansskydd (typ Vulcan).
Har din häst lite tunn svans kan du göra en stor fläta av den del av svansen som inte är lindad. På tävlingsdagen tar du bort flätan och borstar svansen luftig. Vågigheten kommer att göra att svansen ser lite tjockare ut.

Mule och ögon:
Om du smörjer in områdena runt mule och ögon med barnolja (typ Natusan) kommer hästen att se blankare och mer uttrycksfull ut. Detta knep används flitigt på arabutställningar.

Öron:
Vik öronen på mitten och klipp bort det som sticker ut. Men undvik att klippa bort de hår som finns inuti hästens öron, de används som ljudisolering.

Manen:
På dressyrtävling bör du ALLTID knoppa manen. Knoppar gör du genom att göra flätor i manen som du sedan rullar/viker upp till en rund form. Vanligast är att man fäster knopparna med ett litet gummiband, men man kan också sy dem med nål och tråd. Då knyter du tråden runt ändan på flätan, viker upp den och syr fast knoppen (sy runt och igenom knoppen som i en åtta). Att sy knopparna tar mycket längre tid, men de sitter kvar bättre.
Om du knoppar manen med gummiband, se till att snoddarna har samma färg som taglet. Bruna snoddar i en svart man blir sällan snyggt. Tänker du däremot sy knopparna är det oklokt att ha exakt samma färg på tråden som på manen. Då blir trådarna omöjliga att hitta när du ska ta bort knopparna! Om du syr knoppar - använd stoppnål (som inte är vass) och tjock tråd, typ björntråd.
Har inte hästen väldigt tjock och fin pannlugg rekommenderar vi att du knoppar även den. Spretig man kan stävjas med hjälp av hårgele som du tar i manen innan du flätar. I en man som ska flätas bör du INTE använda pälsglans, då blir den glatt och svårjobbad.
Hitta en tjocklek på knopparna som passar din häst. På en mycket muskulös hals kan det vara snyggt med riktigt stora knoppar.
Till viss del kan du lura betraktarens öga med hjälp av knopparnas placering. Tänk efter hur du vill påverka halsens överlinje innan du börjar fläta

Tipsen är tagna från www.hippson.se


Dressyr, vad är det?

Dressyr
Dressyr handlar om samspelet mellan ryttare och häst. Ett vältränat dressyrekipage ska ge intryck av att i harmonisk dans sväva fram över ridbanan. Hästen ska röra sig elegant och spänstigt, utan ansträning. Ryttarens hjälper ska helst inte märkas, och hästen ska vara samarbetsvillig, fokuserad, framåt och glad. I en fulländad ridupplevelse är samspelet mellan häst och ryttare perfekt, och man har känslan av att vara ett med hästen.

Vad är dressyr?
Dressyr är en viktig del inom all ridning där hästen tränas för att kunna bära en ryttare med så lite ansträngning som möjligt. För att göra det behöver hästen starka muskler med stor elasticitet. Hästen måste också vara lyhörd för ryttaren. Dressyrrörelser är rörelser som hästar kan utföra helt själv, och det gör de även i full frihet. Trots det tar det tid att utbilda en dressyrhäst – det kräver noggrannhet och tålamod. Ofta är en dressyrhäst som bäst vid 12–13 års ålder.

Texten tagen från pollux

Hot or not?

Efter att ha varit med i tävlingen om flätade pannband kunde jag inte låta bli att kolla vidare på dem. Har börjat inse att jag tycker dem är riktigt snygga, vilket jag aldrig kunde tro att jag skulle!

Men nu har jag hittat flera i helt underbara färgsättningar som jag verkligen får ett ha begär efter...

Vad tycker ni, är  flätade pannbanden snygga?



Denna bild är tagen från en annons som smokerings har, du hittar den här
Älskar det bruna!


Boende i falsterbo?

Någon av mina läsare som ska till falsterbo i sommar?
Hur ska ni bo?

Man får nämligen inte tälta på flasterbo längre, om man inte är funktionär eller ryttare m.m

Tävling



Gå in här för att vara med du med


En förmiddag i stallet

Imorse när jag vaknade och kännde att jag hade sommarlov(japp ni läste rätt, mitt sommarlov har börjat) bestämmde jag mig direkt att det första jag ville göra var att umgås med min häst i stallet.

Sagt och gjort så tog jag med mig piff och puff Minnie och Nellie och styrde mot stallet. Figaro får inte gå i sin sjukhage länge så nu kunde jag ha han i ridhuset en stund medan jag kollade så han uppförde sig.

Han höll sig lung nästan hela tiden, travde dock lite på slutet innan jag tog innan han när han börjafde bli uttråkad, hoppas att det inte ska göra ngn skada för hans behandling. Figaro sysselsatte sig i ridhuset med att kasta runt koner och flytta sockerbitar(som sagt, knasig häst som är otroligt uttråkad)

Jag kunde passa på att städa mitt skåp och röja uppe på loftet, tog lite bilder som ni får se senare, glömde kameran i stallet. Fundrar på om jags ka göra en rensning och sälja en massa saker, men sen blir jag alltid för lat och orkar inte kolla igenom allt!

Ingen vidare lång dag på täby

Följde idag med en kompis till täby som coach/skötare, men blev ingen lång tävlingsdag då hästen gick omkull efter första hoppet på framridningen. Tack och lov klarade de sig med ngr skråmmor men det såg riktigt läskigt ut, inte heller vädret hade vi tur med!

Figaro har roat sig med att blöta ner stallgången med sin vattenkopp(vilket ahn gör jämt, tokhäst), tagit sönder sin sjukhage och grävt en grop till Kina genom hans betong golv. Uttråkad var namnet!

Har även gett honom hans dagliga dos av metacam, som han självklart avskyr och gör vad han kan för att spotta ut tillbaka på mig igen. Men in  i munnen kommer den oftast.

Nu får ahn stå inne på dagarna fram över så får jag försöka släppa ut han i ridhuset när det är ledigt, för det fungerar inte att ha han själv i sjukhagen, han bara springer och hittar på bus.

På onsdag får jag börja tömköra, ser fram emot att få röra lite på min pojke igen ordentligt, med lite jobb genom hela kroppen.

Figaros framtida planering:

till onsdag : 10 mins promenader och ridhuset. Metacam och strech
From ons - ons: Tömkörning ca 30min. strech
ons - 10 juni: tömkörning över bommar ca 40min. strech

Om han blir friskförklarad den 10 juni kommer han få följa med ridskolehästarna ut på deras sommarbete på järflotta, en jätte hage med vatten skog och stora ängar. Han kommer då att få gå där en månad coh sen kommer jag att sätta igång honom för hösten.





Film från ekeby

Denna film är från den 17 april och våran placering (4:a) på ekebys lokala dressyr, klassen är en LC:2






Jag blir så ridsugen av att se filmen :)


Både bra och dåligt

Han var bättre idag på kliniken men tyvärr inte helt hundra, syndes inte ngn hälta på longering utan endast efter böjning. Så vi gjorde en till behanling. Så nu ska jag promenara och tömköra i tre veckor och sen så får vi se igen.

Skönt att det iaf var bättre!

Vi kollade även hans luftvägar och de såg fina ut :)


Årets först...

Dopp i havet är nu avklarat, det var till och med så varmt att man kunde ligga kvar i och bada :D




Älska sommar värmen!


Imorgon är det kliniken

Imorgon är det återbesök på kliniken som gäller, hoppas så klart på så bra resultat som möjligt. Förhoppningsvis får jag kanske börja sätta igång, skulle vara helt underbart!

Så imorgon på eftermiddagen får ni hålla tummarna för oss!

Helgen

Helgens tävlingar har flyttit på bra, men oj vad trött jag är!

Har sett så många hästar och det har varit full fart nästan hela tiden så man är helt slut uppe i knoppen. Jag ska snart åka till stallet för att umgås lite med min stjärna, gar försumat han lite de senaste dgarna då tiden inte har räckt till, känner mig riktigt hemsk!

Så nu ska jag pussa på han lite extra och gå en promenad samt låta honom äta av de goda gröna gräset.

Nu väntar ännu en dag som hinderdomare. Da...

dsc00485 (MMS)

Nu väntar ännu en dag som hinderdomare. Dagen började 6 på morgonen och slutar senare på eftermiddagen. Har stått på framhoppnings banan på fm, nu på efter middagen är det terrängen som gäller. Igår fick vi njuta av underbart väder, tyvärr så är inte samma väder med oss idag. Om 5min startar terrängen och sen är det 5 klasser innan jag är klar för dagen. Ska bli spännande att se alla ponnyer! Ha en bra dag...


Efter flera timmar släpande med bommar så ...

dsc00483 (MMS)

Efter flera timmar släpande med bommar så förtjänar man lite fredagmys.


Dagens planer

Ut med hundarna för att sedan åka upp till runsten och bygga hinder, för helgens tävlingar!



Mina två till vänster och mammas till höger.


Hel helg på Runsten!

Imorgon måste jag se till att vila för i helgen kommer dte vara full fart. Jag kommer jobba på runsten under fälttävlan som är både lördag och söndag.

Hästarna springer på lördagen och då är det waxholm som har, men jag kommer stå som hinderdomare
Ponnyerna får gå på söndagen och då är det nynäshamn som har det, kommer stå på framhoppningen på Fm och hinderdomare Em.

Såg att några av er skulle ditt, ska bli kul att se!

Bilden

Lovisa om Figaros kropp efter ca 3.v vila:

Men efter 3 veckor försvinner inga muskler??


Nej det tycker inte jag heller att det ska göra, denna bild skapar ett väldigt konstigt ljus har jag märkt och får verkligen figaro att se smalar ut. Men ska börja ge han lite extra protein så ska vi se om han kan lägga på lite hull så kanske han se bättre ut i kroppen.

Han saknade lite muskler innan han skadade sig också och var väll inte fulländad då. Men han har tunnat av efter dessa veckors vila, vad det beror på kan jag tyvärr inte svara för.

Han får samma foder som tidigare, hösilage(15kg/dag), krafft (3kg), musli(1kg) samt salt och godis.
Ska nu även börja fodra med Krafft Pluss Protein eller soja, för att se om det blir ngn skillnad.


Min vackra häst!








Min stjärna, min häst är otrolig



Figaros kropp efter ca 3.v vila



Vad tycker ni?

Jag själv personligen saknar en del muskler!


Syster och Figaro


Underbara älskade häst!


Jag saknar...

verkligen att rida, träna och tävla.
Jag hoppas att det ska gå fort för Figaro att komma igång igen, det finns så mycket jag vill göra.

En video ifrån gårdagens clinic



Arnold assarsson är verkligen en super tränare, skulle vilja rida för ng som honom i dressyren!
Han lätt glad och kom med super tips, samt höjde ryttarnas självförtroende hela tiden.


Har precis varit på en tre timmars clinik ...

dsc00477 (MMS)

Har precis varit på en tre timmars clinik med arnold assarsson. En otroligt rolig tränare, han bjöd på bra tips och många skratt.


Provridning

Idag har vi varit och tittat på en häst åt mimmie, var dock inte riktigt den hästen mimmie letar efter riktigt. Men det var en trevlig häst över lag som faktiskt såg riktigt trevlig ut att titta på.

Ett flb f.95 vid namn joint regent "jojje"


Men det var ju första hästen så vi fortsätter leta, vi letar efter en fodervärds häst till Mimmie då Figaro inte kommer kunna hoppa så mycket i framtiden.

Vinnarna!

Just precis Vinnarna, fick inn flera tips men av dessa var de två jag inte kunde välja mellan

Det man behöver med sega hästar är att köra med väldigt varierande ridning. Absolut inte sitta och nöta på banan hela tiden, rid mycket i naturen! Och om du gör det, så rid inte till samma ställen utan variera! Hoppa stockar och små naturhinder, det väcker lust i hästen igen! :)
Varför denna: Det är ett bra tips då det är viktigt att tänka på!

tips för sega hästar: rid med två spön, träna övergångar, tryck försiktigt med skänkeln, om inte hästen lyssnar på en gång så överaska med båda späna! dem brukar bli lite paffa eftersom man oftast rider med ett spö :P
samt tempoväxlingar/snabba övergångar för att få dem kvicka för skänkeln :)
Varför denna:
För att det fungerar även i praktiken!

Jag tror man måste ha lite av varje...
Vinnarna (Malin och Jennifer) kan nu mejla in en bild till [email protected]
En bild liknande denna i storlek samt med ert namn på



När mejlen har kommit med bilder så läggs de upp på bloggen!


Vad kan man få för 450kr?



Studentlittertur till kurs i geografi, på engelska och på 510 sidor.

eller

ett regntäcke till hästen från hööks



Varför ska studentlittertur vara så dyrt? i min bokhylla måste det stå flera tusen som bara är böcker...
Tänk vad mycket saker Figaro hade kunnat få för de pengarna (*drömmer mig bort*)


Idag är sista chansen...

att komma med era bästa tips för sega hästar.
 
Bästa tipset vinner en länkning i sido menyn till sista juni.
Ge din blogg en chans att få fler läsare!

Mer info under kategorin "bloggtävling"

SHBK

Riksidrottsnämnden (RIN) upphäver nu Disciplinnämndens avstängning av Sara Henrietta B. Källström. RINanser att Sara inte har gjort något fel i samband med att hennes häst Ginatricot Garcia lämnade ett positivt dopningstest på tävling.

Är verkligen super trött!

Är det fel att gå och lägga sig och sova kl 14:20? eller börjar man bli på tok för gammal då...

Måste bara...

lätta mina axlar från tygnden jag bärt på sen jag lämnade in min Historia tenta, men nu är den rättad och klar och fick ett C, inte illa när man inte trodde man skulle bli godkänd ;)


Herregud

Vad mycket stavfel och felskrivningar jag lyckas med i varje inlägg, sorry!

Emma karlsson träning



Har idag varit och tittat på min syster när hon ridit för Emma karlsson.

Mimmie skulle ha haft Figaro om hon inte hade varit skadad, men nu fick hon låna en ridskolehäst.
Kul för eleverna på REAL gymnasiet att få möjlighet att göra sådana här saker, jag hade defintift inte tackat nej...
Jag var där på morgonen mellan 8-10, skulle sedan åla till skolan men min ena hund är magsjuk och vill inte lämna henne själv, så blev ingen skola.

Lite bilder på mimmie och en ridskolehäst från solna f-1991 som jag tyvärr inte kom ihåg vad den hette.





Vecka 2

Nu går vi in på vecka två av Figaros vila.
Nu har vi utökat promenad tiden till 15min samt lagt till två strechts övningar.

Skulle det vara kul med ett blogg inlägg om vad det är för övningar han får göra? jag tror jag kommer fortsätta med dem även efetr att han blivit frisk, som en bra grund och för att verklkiogen låta honom strechsta,

glöm inte, missa inte

bloggtävlingen

Vill ha ditt tips innan den 7:de alltså fredag!


Foderföreläsning

Har suttit på foderföreäläsning nu ngn timme, det var en representant från Krafft som var ute och berättade om hästens foder.
Faktiskt väldigt intressant, man lär sig ngt nytt varje gång.

Jag och min mamma hade också tur i en utlottning och vann två packet krafft morot


Info från kraffts hemsida:
KRAFFT MOROT
KRAFFT MOROT är ett belöningsfoder som vi tagit fram efter förfrågan hos många av våra kunder. Används när du vill skapa förtroende och avspänning i samspelet med din häst samt för att ge hästen positiva minnesbilder som kan bidra
till att förstärka ett önskvärt beteende. KRAFFT MOROT är baserad på noga utvalda råvaror och tillverkningen sker under strikt hygienisk kontroll. Den viktigaste ingrediensen är morot. Den kompletteras med andra naturliga råvaror, utan tillsats av vitaminer och mineraler. Vi har vidare säkerställt frånvaron av dopingklassade substanser.


Figaro hade ätit sin mat och hade ingen feber och då tyckte inte vetrinären att näsblodet var någon fara.

Beta är figaros nya favorit sysselsättning.

dsc00472 (MMS)

Beta är figaros nya favorit sysselsättning.


Näsblod

Vetrinären som hade oss när vi var inne på Stav med hältan skulle ringa upp mig under dagen när hon var ledig och prata om näsblodet och så får vi se vad hon säger. Eftersom han andas lite tungt ville hon som tar emot samtalet att jag skulle prata direkt med morgan som är min veterinär...

Usch hoppas de inte tror att det är något allvarligt!

Bilden är på figaro och emilia innan skada...

dsc00456 (MMS)

Bilden är på figaro och emilia innan skadan. De ringde precis från stallet för att hälsa att figaro har blödit näsblod! Någon som varit med om det tidigare? Ska ringa och höra med veterinären, men det låter lite skrämmande...


Irriterad

Jag var i skolan idag och påbörjade en ny kurs, Geografi.
Och i denna kurs är det en studieresa som är på 3 dagar och denna ligger verkligen i elt fel vecka för mig och så kostar dne en massa pengar, men självklart så är den obiligatorisk, usch få och blä vill inte åka till närke på någon jädra studie resa, när jag kan vara hemma med mina hundar och Figaro!

Var bara tvungen att släppa ut lite butterhet...

Sega hästar, bloggtävling!

Är det någon av alla er läsare som sitter inne med ngt super tips för sega hästar?

Mejla då mig på [email protected]
Eller kommentera detat inlägg, men med er mejladress så jag kan höra av mig angående bild

Så kan du bli den nya bloggaren som får synas i sidomeny till och med sista juni

I mejlet/kommentaren ska det finnas:

Ditt tips
Blogg namn
Bild som du vill ha i sidomenyn vid mejl 
Mejladress vid kommentar



Lycka till! Svaren ska vara inne senast den 7 Maj!




Det är så härligt att kunna vara ute med h...

dsc00464 (MMS)

Det är så härligt att kunna vara ute med hundarna på morgonen när solen skiner och fåglarna kvittrar. Jag har dessutom satt på mig min vår jacka och ballerina skor, underbart!


Bilder från klubbtävlingen

Jag och Spirit
Bilderna tagna av Sofie Lourie, Tack! :)


Mitt tävlingsträns, Hööks lack träns samt bytt till ett annat pannband från hööks det med.



Lugnt och samlat på framridningen var det va?



Spirit of the hawk


Saknad

Min häst har stått sen i fredags och jag börjar redan sakna honom något så otroligt, det känns så fel att inte få rida sin häst. Jag vill kunna rida och jag ville så gärna få visa upp honom på de senaste tävlingarna som har varit.
Jag hoppas verkligen att behandlingen ska ha gjort resultat redan nu efter 3 veckor, jag saknar ju min skrutt, fast jag umgås med han varje dag...

Förlåt för otroligt bistra inlägg och ordfattiga!

Ingen tävling

Det blev ingen tävling, en i lag kude inte rida och känndes lite onödigt att åka och rida för en LC:1:a så jag lämnade hästen hemma och åkte med en kompis som stöd istället :)

Figaro har fått varit ute i sjukhagen och njutit av solen hela dagen. Vi har strechat och gått en promenad, så ska tillbaka ditt senare idag och gå en till.

Det är så tråkigt att bara se min häst stå, jag vet att han vill röra på sig, men det är för hans eget bästa!

RSS 2.0