Nu har jag skämmt bort min häst.

Idag har jag nog köpt mina dyraste häst saker någonsinn, haha.
Nej inte riktigt så illa då jag trotts allt har en ny sadel m.m

Sen faslterbo horse show har jag suktat efter ett speciellt pannband(swarowski, vita och svarta stenar) och det har överallt kostat mkt närmare 1000kr, och jag är snål väldigt snål så skulle aldrig lägga så mkt pengar. Men nu hittade jag det för 499kr, så då blev det köp!

När jag ändå höll på hittar jag ett super snyggt ylletäcke för 500kr, ett grått med silvriga och vita passpols och svansfläta, inte heller det kunde jag motstå.

Så till nästa vecka kommer dessa vackra underverk hem till mig och då får ni bild på när de sitter till häst :)
Jag har för första gången unnat mig fina saker, som för mig kostar lite mer, nu var de på rea båda två så då känns det okej :)

:)


Pelle träning

Igår var det dressyr lektion för Marika, men då var han lite trött men annars fin.

Imorse red jag för pelle (per duvefeldt), det var riktigt kul, kännde att jag fick många bra tips så de var känndes bra.
Pelle tyckte han var fin och att det här ska nog kunna bli bra, har film som ni ska få se sen, ska bara klippa ihop det lite.

Vi jobbade mkt galopp, och det gock riktigt bra, även runt fyrkanten!
Figge visade sig från sin bästa sida <3

Motivation?

Sitter och försöker jobba med en massa instuderingsfrågor till min´tenta på torsdag, men det går trögt. Jag tror att motivationen rymmde när jag öppnade upp dörren till verandan och nu kan jag inte hitta den. Jag ahr 112 jäkla frågor kvar :O
På två dagar, minst 66,5 per dag, hittills idag har jag lyckast med 6 frågor tror jag.
Hur i helsike ska detta sluta, den som lever får se...

Hopptävling

Idag var Mimmie iväg och hoppade, 70cm och 80cm

I 70cm var de felfri och fick en rosett
I 80cm var de 0/0 och vann klassen

Så en bra dag för figge och Mimmie, film och bild kommer sen.

Lyckås REA

Var idag på Lyckås ridsports rea för att se om jag kunde göra ngr fynd.
Köpte en ny Väst för 100kr, Paddar 50kr, Sadelgjord 200kr, benskydd 100kr, hundtäcke 80kr

Fina saker och jag är riktig nöjd. Utan rean hade det helt klart hamnat på ett mkt dyrare slutpris, mer änn de dubbla! :D


Mimmie red

Mimmie red idag och markarbetade lite, jag jobbade stall och hade lektion.
Imorgon ska jag ha kurs i dressyr och kommer vara i stallet mellan 9-16 ungefär, så blir en lång dag!

På söndag är det tävling, så denna helg blir lite bristfalldig med uppdateringar.

En dag med lite vattenlek

Eftersom figge gått hårt de senaste dagarna var det dags för en bus dag idag, så red barbacka och lekte i vatten pölarna, blev lite bilder.

Träning för Fia

Idag fick vi till det!
Han känndes om möjligt ännu bättre, tror Fia kom med många bra instukrioner och tips.

Kommentaren efter "Du rider väldigt väl, men det har du alltid gjort"
Får än att sträcka på sig lite extra.

Vi jobbade mkt flytt för skänkeln och galopp fattningar, jätte bra övning för figge!


Träning ikväll igen

Rider ist för min syster idag på hennes lektion så det blir ännu lite mer träning.

tre träningar på tre dagar för tre olika tränare, inte illa pinkat :P

Träning för Sirpa

Idag avr det lärlingsridning, han känndes återigen riktigt fin i traven dock ngt på hugget men det får han gärna vara om han lyssnar på förhållningarna och det gjorde han.

Sirpa hade lagt fram en riktig killer övn. för Figaro. Som endast bestod av galopp med en del bommar, och jag säger då det, hade det varit för 6månader sen hade vi smält in i väggen eller liknande, men tro det eller ej vi klarade övningen och han var till och från riktigt reglerbar. Älskade totto!

Vi jobbade även lite på skolorna och även dom har han börjat göra ännu bättre, så det betyder att han ahr förflyttat vikten framifrån till bak, äntligen har jag lyckats stabilisera om honom, har tagit ett bra tag men nu kan han äntligen resa upp sig och sätta vikten bak. Inget mer dammsugande av ridhuset med mulen!

Imorgon blir det nog kanske lite tömkörning eller uteritt, men beror på om syster ska rida eller inte.


Bilder färingsö

Tränin för Marika

Idag forstatte vi jobba med bakdelsvändningar, min och figges starka sida, gck jätte bra. Han var fock väldigt livsglad idag och tyckte vi kunde springa väldigt fort i galoppen, lite som han ville säga håll i hatten mamma så sticker vi. Men han lugnade sig lite sen.

I traven har vi verkligen hittat ett perfekt läge, han är otroligt reglerbar och väldigt lätt riden för att vara han, vilket känns ritigt bra, nu är det bara galoppen som ska bli likadan.

Imorgon är det träning igen men då för Sirpa, förhoppningsvis har ahn lugnat ner sig lite.

Schema över veckan:

Tisdag: Träning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: Mimmie
Söndag: Hopp tävling 70 och 80


Två långa dagar

Dessa två helg dagar har varit fulla med aktiviteter, nästan så att det blir för mkt att skriva om allt.
Så gårdagen får kortfattas: Stalljobb, Lektioner  och Mimmie hoppade Figaro

Var riktigt trött när jag kom hem!

Morgonen idag startade 05:45 dags för första omg av allsvenskan i hoppning, vi skulle till färingsö. Mimmie skulle hoppa Chess i 95cm och 1m. Första klassen fick hon 21 fel, en rivning plus en vägran samt tidsfel då hon glömmde hoppa sista hindret och på så sätt gjorde en volt.
De andra från ridskolan placerade sig som 3:a och 4:a med två 0/0 ritter.

Dags för lagklass, Mimmie startade först. Chess har tidigare endast hoppat två 1 meters tävlingar i sitt liv och ingen ännu felfri, tidigare bästa var 16 fel.

Men Mimmie och Chess hoppade och oj vad de hoppade, vi blev helt lyriska på läktaren, det gick så bra! Men tyvärr petade han två hinder, men 8 fel på en 1 metersbana med en tinker på 154cm är inte illa pinkat, så ett PB för Chess och en bra debut för Mimmie :D
De andra i laget red nollor så vi slutade på 8 fel med laget, en helt klart godkänn insats för första omg. laget slutade 8/12

Jag sparng runt som lagledare under dagen och var mest överallt :)

Bilder kommer :D
Motivationen?

Den har helt klart legat nere ett tag i takt med förskylning och ryggont. Men ska försöka komma igång snart igen, måste bli bättre.

Imorgon är det iaf 11 timmars stall jobb som står framför mig, har 5 lektioner och lite stall att mocka, eller snarare mkt stall att mocka då alla hästar står inne då de avmaskades idag.

Imorgon blir det som sagt syster som rider, hade funderat på att låta honom vila på söndag med tanke på tävlingen, men som det känns nu behöver jag nog få hoppa upp snart, måste rida, få tillbaka motivationen, känna hur kul det är!

Barbacka

Igår fick figge springa en stund med min lille syster på utebana, hon red lite barbacka och bara mös runt, idag är det skogen som gäller och lika så imorgon om vädret tillåter.

Veckans schema:
Torsdag: Uteritt
Fredag: Uteritt
Lördag: Hoppning
Söndag: Vila (Är iväg med lillesyster på hoppalsvenskan som lagledare så kommer förmodligen inte hinna rida.)


lever dubbelt

Idag leker jag hemma fru och hårt studerande student på samma dag, svårt att få ihop men vill man så kan man!

Stalldag

Dagen började med ngt timmars tittande på Pelle träning, ska rida för Pelle om ca 2 veckor ska bli ritkigt kul!

Pelle (Per duvefelt) är verksamhetschef på SRK, med ansvar för ridskolan, anläggningen, personal mm. Förutom halvtidsjobbet på SRK driver Pelle egen verksamhet som tränare och hästutbildare. Han är utbildad B-tränare i hoppning och dressyr. I en tidigare karriär tävlade han hoppning upp till 1.50, numera är han en framgångsrik dressyrryttare


Sen vart det lång promenad med hundarna som jag hade med mig upp, skönt för dme att få springa lite så det kunde ligga och sova medan jag redan. Skrittade ut en runda kring gymnasiet så han tog det lungt idag. Han var riktigt fin på gårdagens träning då vi tränade på bakdelsvändningar.

Nu på kvällen var hans förra ägare och hälsade på samt visade lite klicker och satt upp och red lite.

Dressyrtävling på NRK

Idag var det tävling på hemmaplan, känndes skönt med lite sovmorgon och slippa allt som är lastningen till.

Började dagen med lite smärtstillande och nässpray, har som sagt lite infmaltion i ryggen och en förskylning, men lever efter motto vill man så kan man och klädde på mig ridbyxorna för att bege mig till stallet.

Fick tack och lov lite hjälp att knoppa, ryggen pallade inte riktigt. Var lite nervös för hur det skulle kännas när jag red och om jag ens skulle komma upp?

Men jodå upp kom jag, skrittade ganska länge och bara kännde lite på honom, har inte ridit sen i onsdags. Travade likadant, lång och låg i formen och bara mjukade upp kroppen. Redan här var jag helt slut och började känan av ryggen, men ska man vara fin får man lida pin!

Sen var det dags för min tur i LB:1, han fick gå i en lite lägre form jag orkade helt enkelt inte rida ihop han. Trav delen känndes fin om änn lite hakig på sina ställen, speciellt i hörnen som var djupa och otroligt svåra att rida i. Tror inte jag hade ngn uppenbar miss i trav delen utan 6 or och 7 or jämnt igenom. I skritten hade vi tyvärr takt/trav inslag (mitt fel!) som gav en 4:a i galoppen skötte han sig super, jag försöker minnas att det faktiskt är min galopp galna häst jag sitter på som alltid sprang i full kareta, men denna figge var inte med idag! 6:0r och 7:or i galoppen.

Fick poängen 184p(63,47%) sista placerade hade 185p, surt men som sagt om...
6:or och 7:or nere på allmänna intryck. kommentaren av domaren var fin häst och prydlig ritt hästen tappar dock bärighet i hörnpass och övergångar. (som sagt svårt att rida i hörnen :P)

Men jag är riktigt nöjd.

Går till ute banan för att ladda om till ännu en klass LA:1, ryggen börjar göra sig påminnd och jag sitter itne ner ngt på framridningen, det går helt enektl inte. Men rider in på banan och har en otroligt bra känsla, vi missar dock båda skänkelvikningarna, han blir på tok för stark och ränner iväg, men resterande del endast 6:or och 7:or.
Fick även en 7:a på en mellantrav och det var jätte kul för det har vi jobbat mkt med :)
7:or på ryggning, förvända osv.

hade 234p(61,57%) vinnaren hade 237p så inte så stor skillnad :)
Kommentaren från dommaren var fin häst med utstrålning, tappar dock bärighet stundtals, träna på skänkelvikningar och tempo växlad ridning.

Så vi placerade oss som två i LA:n och fick rida ärvarv :D

Så under denna tävling har jag:

Slagit mitt Pb i LA:1
För första gången någonsin placerat mig i en LA- klass

Och blivit mer kär i min häst änn var jag redan var om det nu är möjligt :)

Tyvärr ingen film, och ganska kassa bilder men får se om jag lägger upp någon

Dressyr tävling på Nynäshamns ridklubb! De...

img_4487 (MMS)

Dressyr tävling på Nynäshamns ridklubb! Det gick bra riktigt bra och han var så fin runt 63% i lb:n och 1 liten p utanför placering! I la:n var han också fin men lite stark. Vi red ihop lite över 61% och det blev en andra placering med 3p från vinnaren. Så lycklig ryttare idag igen :D


UppdateratInlägget om mig gå hit för att titta.


Bevis på att hästen är för storOm du kan stå rak lång under hästens mage ska du nog fundera på om det är en rimlig storlek att hantera och rida på.

Crown´s fair play

Jag och min otroligt snälla tre åring "Kungen", skulle ha varit så kul att få se vad det skulle ha blivit av denna lilla sötnos, tyvärr fick han trampa vidare till de gröna ängarna alldeles för tidigt.

Hamnde på en gammal sida med fotoalbum och såg alla bilder på honom. Vilket fick en att minnas lite. Så här kommer en bild bomb på vår då tre åriga valack e.bellonard ue. bernstein

Han var född 2004, skulle alltså ha varit lite mer än 6år idag och på väg mot att fylla sju.

Tyvärr hittade vi stora röntgen förändringar på denna häst redan vid 4års ålder och han fick vandra vidare på tok för tidigt.

Så här en bildbomb till minne av Kungen.


  
Jävla rygg

Nu är jag förbanad, ngt vill verkligen inte att jag ska rida tävlingen imorgon, först en kraftig förskylning och så nu har min rygg börjat kärva, hade en inflamtion i ryggen för ngr år sedan och de kommer tillbaka ibland. Men jag ska trotsa allt och starta mina starter imorgon, dock får syster min sadla m.m

Privat lektioner gick bra iaf, det reds mkt pogram så kunde stå still och då gör inte ryggen så ont.

Hoppas på att det inte ska kännas allt för mkt när jag väll sitter till häst, håller tummarna för mig imorgon!

En repris

Figge fick göra en liten repris av gårddagen och leka lektionshäst idag igen, var så slut efter privatlektionen. Imorgon är det två privatlektioner som gäller, är så kul!

Lillesyster som precis kom hem från cypern ska få rida hästen imorgon, jag sparar all ork jag har så att jag kan prestera på söndag!

Lite jobb

Ska snyta ut min förskylning och ta mig mot stallet snart, ska ha en privat lektion vid tre. Sen ska jag försöka komma på ett sätt att röra på min häst utan att jag tupar av av utmattning, blir uteritt eller tömkörniong skulle jag misstänka. Dock är det jobbigt att bara få på sakerna så lär vara slut redan där, känns inte som om vi ligger på tipp topp till helgens tävling, men det är skönt att den är hemma!

Sen är det vila från dressyren två helger, mimmie ska hoppa honom den 26:e på tävling men den 19:de hoppar hon Chess så då blir det en vilo helg :)

Tävlingsplaneringen efter det ser ut som följande:

v.40
10 okt.          NRK (klubb)                                                        LB:1 och LA:1
v.41
16 okt           Botkyrka  (lokal)                                                LB:3 och LA:4
17 okt           SORK Dressyr   (klubb)                                       LB:1 och LA:1
v.43
31 okt           Södertälje     (lokal)                                           LB:1 och LB:3
v.44
6 nov            SORK hopp (klubb)
7 nov            Vällingby LC:1 och LB:2  (lokal)
v.47
28 nov          NRK hopp (klubb)
v. 48
5 dec             SORK Dressyr    (klubb)                                     LB:1 och LA:1
v.50
19 dec          NRK glögg (klubb)


Så det är inte så många lokala kvar dne här terminen, skönt för Figge!
Ska bli kul att testa på en LA:4 i oktober, det är på tok för svårt för oss men tävlings platsen ligger nära och ska ändå ditt och rida B:3:an.

Dagens vill ha!


Leka ridskolehäst

Idag har figaro lekt ridskolehäst igen, passar mig bra med tanke på att jag är dunder förskyld!

Hur är Figaro klädd?

Träning för Fia

Idag har jag och Figge testat att rida för en ny tränare, kommer dock inte fortsätta rida för henne på lektion då jag red ist för min lillesyster idag och det är hon som har henne. Men blir säkert någon enskild träning.

Hon tyckte iaf att han hade en fin sida och var en trevlig modell på häst. Vill dock få honom lite mer aktiv bak och högre i formen, precis de vi jobbar med hela tiden. När jag sedan berättade hur han hade varit från början tyckte hon att han emd det ursprungsläget hade skött sig perfekt idag, nästan så att vi rider lite för bekvämt, han gör allt så bra så istället för att bara glida runt då ska vi puscha ännu lite till.

Jag orkade inte göra allt hela tiden då jag är sjuk, men fick en bra känsla mot slutet. När jag började var han både stel, stark och hängade i handen = Ingen bra början!

men sen jobbade vi volt och rakställa och sen släppte det, och galoppen var nog vår bästa gångart idag, hur ofta händer det?
Men det känns som om det har slagit till med ett finger knäpp och så har han blvit lung och super fin i galoppen. Får hoppas att hårt jobb och mer styrka från figges sida samt bättre ridning för min sida är anledningen till resultatet.

Startlistorna till söndag hade också kommit upp, startar sist i ena och näst sist i andra. Ska bli spännande att se, i LB:n möter jag även min lillesyster på ridskole häst så det blir syskon fight XD

Mimmie ska rida Zelma


Imorgon blir det nog uteritt bort mot kalvö om jag finner ork!


Dressyr

Ikväll blir det dressyr träning för Fia, om jag orkar!
Har inte börjat bli frisk ännoch det snurrar i huvudet av minsta lilla ansträningning, märktes igår när jag skulle göra iordning Figaro, fick sätta på en sak i taget och sen ta paus för jag orkade inte och ridningen blev väll intew super ambitös men vi fick njuta av skogen och det fina vädret.

Men förhoppningsvis ska det gå vägen så jag orkar träna, har nog aldrig ridit för Fia på Figaro så ska bli spännande att se vad hon säger.

På söndag är det tävling hemma på klubben LB:1 och LA:1, ska bli kul.

Varit ute och ridit i lite över en timme! ...

img_6775 (MMS)

Varit ute och ridit i lite över en timme! Min häst är så tuff och går fram överallt utan att tveka och då rider vi vid tåg och trafik m.m underbara häst! :)


Hiss och Diss

HISS: Idag har jag fått en bil! :D Ingen super bil men fungerar bra till stallet.
Jag red även Tunika idag på lektion och det gick jätte bra tills...

DISS: Jag börjar bli sjuk, vill inte bli sjuk, kan inte bli sjuk!
Så fick sluta rida för tidigt, hon känndes verkligen super fin och det känndes så tråkigt att inte kunna rida vidare!

Film från LB:3


Vilken dag :D

Nu fick jag ta min revanch för de taskiga kommentarerna på föregående tävling. Idag var det min och Figges dag!

Kan börja med att säga att han känndes så otroligt fin på framridningen, allt bara gick och han galopperade med bra bärighet utan att rusa. Så när jag gick in på banan tänkte jag att den kännslan räckte, det fick gå hur det ville inne på banan jag skulle vara nöjd iaf.

Inne i ridhuset var det otreoligt varmt och kvavt så jag kännde på en gång när vi gick in att både jag och Figge tappade lite ork, det skulle bli tungt där inne. Men han jobbar alltid och försöker min häst, är det jag älskar med honom!

Vi hade tre stora missar, båda mellantraverna och ett avbrott i galoppen.
Men ändå fick vi procenten 66,67 ett nytt Pb i LB, att det också var ett av de svårare LB programmen gör inte saken sämmre. Känndes verkligen jätte roligt. Hade många 8, även 8 på rittens korrekthet så det avr kul.
Bra och snäll kommentarer av domaren, och precis som jag kännde och sa till mamma när jag red ut så skrev hon. Så var en super domare som verkligen dömde rätt!

I La:3:an hade vi tappat lite ork, men det visste jag skulle hända. Men han var så fin iaf, 7:or på serpentinerna, det jag adldrig trodde vi skulle klara. Dock ett avbrott i sista galoppen, jag glömmde driva...

Kommentarer som väl genomriden häst men tappar dock lite ork.
Vi fick 60,65% och har då klarat vårt mål för året, att rida lokal LA på 60% och att det var i LA:3 som känns lite svårare var bara kul.

Så äör verkligen jätte nöjd, kul med bra dommare. Dock inga placeringar, vinaren i LB:n hade 80% (!!!) och i LA:n låg jag en poäng utanför placering när vi åkte hem.

Kan lungt konstatera att jag är super nöjd och älskar min häst
Två Person bästa och ett avklarat mål
Film från LB:n kommer, tyvärr dog kameran till La:n

Första klassen riden och klar, var en lb:3...

Första klassen riden och klar, var en lb:3:a. Fick 66,67% :) uppdaterar mer sen!


iiieee

Imorgon gäller det, sitter och läser på mina program samt taggar till.
Önska mig lycka till :D

Se denna, otroligt!


Jag och hippson

Idag ska jag omgås med hippson som jag kom i brevlådan :)(Det ni ser bakom mig är tapetten i vardagsrummet.)


:D

Nu har vi flyttat hela em/kvällen och är nu iaf klara med alla stors saker, nu återstår små plock och att bo inn lgh :)

Imorgon ska figge få ridas ut i skogen av en anna tjej, jag kommer att ha en privat lektion och sen två vanliga lektioner, så sysselsätter mig i stallet iaf. Samm vissa på lördag då står jag i ridhuset 9-13, men det är så kul så det är det helt klart värt, och då kommer figge få gå med på ett av morgonens pass så får jag se honom lite från baken :D

Nej nu är det dags för sängen, kommer säkerligen se ut som ett frågetecken imorgon när jag vaknar
"vart har jag hamnat?"

God natt!

Idag går flytten

Så kommer nog inte kunna blogga allt för mkt idag...

Vila

Idag ahr hjärtat mitt fått vila lite, tänkte att jag skulle gå en promenad men vågade inte trotsa vädergudarnas spöregn och åska. Men gav han lite extra mat och äpple samt kramar och klapp.

Nu ska ajg sätta mig och pilla lite på en ny header samt design, får se hur det slutar :D

RSS 2.0