Ny favorit film

Figaro fick vila idag för jag var på bio med min sambo. Vi såg den ny twilight filmen och jag måste erkänna att jag fått mig en ny favorit. Eclipse var riktigt bra och bjöd faktiskt på en hel del skratt.

SE DEN!

Jag har ridit min häst!

För första gången på 2,5månad, så kul!

Jag har köpt lägenhet

Idag har jag skrivit på papprena för en ny lgh, vi ska flytta från vår 1,5 till en tre med stor altan. Så 1sptember går flyttlasset :D

Mer bilder från betet

En dag på sjön


Underbar dag

Glad midsommar lite i efterskott :)

Idag har jag njutit morgonen och förmiddagen ute på sjön, vilket resulterade i att jag nu är röd som en kräfta.
Med sol varvat med bad har dagen varit riktigt härlig.

Efter alla soltimmar var det dags att åka till Figaro, idag skulle jag testa att för första gången ta han från den stora floken ut från hagen för att kunna sätta igång han. Inte en min rörde min underbra häst när han var tvungen att lämna alla sina vänner, han följde snällt med mig och ville mest bara bli kliad mellan öronen, underbara häst!

Jag gjorde honom redo för lite tömkörningen och sne avr det abra att sätta igång. 10 min skritt och 5 min trav i arbetsform och under arbete. Allt gick verkligen super, men svettigt blev det, inte för Figaro utan för mig. Blev varmt att hänga efter en ngt pigg lokomotiv häst som låg på som bara den i traven. Men vi lyckades och jag är så glad över att vara igång igen.

Imorgon ska jag eventuellt rida, beror på hur varmt det blir på eftermiddagen när jag hade tänkt åka upp, är så mycket flygfän(mygg, bromsar, flugor) vid hagen så irriterar figaro lite och då känns det snällare att tömköra. Men som sagt vi får se. Annars är det 10min skritt som gäller imorgon, han får endast travas under töm första veckan.

Hoppas ni har en möjlighet att njuta av sommar vädret!

Bilder från betetEn liten del av hagen, där gräset blir ljusare är det vass som leder ner till vattnet.Denna passage leder upp till mer skog och gröna fält, min häst kommer få det toppen.Underbara älskade häst!


Betesläpp (för andra gången)

Idag ska vi släppa hästarna på järflotta, tar självklart med mig kameran och fotar så får ni se lite hur den hagen ser ut!Jag vann

Jag har vunnit en tävling, jag vinner nästan aldrig sådana där blogg tävlingar. Men nu van jag en hos magstarkt.blogg.se.

En barnängen drottningbox :D

Trevlig och välutbildad ponny säljes!


Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1997  
Trevlig fux färgad d-ponny valack imp. holland. Taktmässiga gångarter och får fina omdömen på tävling. Söker nu en ny ryttare som kan ta ut honom på tävlingsbanorna, då det är där han trivs bäst! Han har plac. till och med LA dressyr(reg). Placeringar i hoppning, vinst i LC. En riktig rosettplockare. Även tränad på terränhinder.
En ponny för många arbetsområden.
Han är välutbildad och välriden.
 
Har tidgare gått lektionsverksamhet men de senaste halvåret endast tränats och tävlats som privatponny då han har fina resultat på tävlingsbanorna och vill nu fortsätta vara privat ponny och tävlingsponny. LA dressyr LB hoppning. Film finns vid intresse. Mejla eller ring. En ponny som måste ses! BVSA

Annonsör  My Sonntag 
Region  Mellan Sverige 
Ort  Nynäshamn 
Telefon  0761838330 
Mobil  0734320782 
Fax   
E-post  charade_girl@hotmail.com 


Mitt och Figaros upplägg

Nu har jag försökt planera hur jag ska lösa allt på bästa sätt, jag vill ha honom på sommarbete, då jag kommer jobba under sommaren och inte hinner ha stall tjänster i stallet. Men jag vill cokså kunna sätta igång honom så att han är gång till höst terminen. Hans igång sättning kommer ta ca 7 veckor.

Men mitt beslut nu är att släppa han på sommarbetet (ca 1,5h från stallet i rid tempo, 15min med bil) och ha med mig sadel och träns i bilen och försöka sätta igång honom där ute, då det finns många otroligt fina ridvägar där ute kan man passa på att utnyja dem.

Så from med helgen sätter jag igång honom, på torsdag går de ut på betet. Så om allt går som det ska, kommer han vara helt igång till mitten av augusti.Efter ca 1 månad på sommarbete

Här kommer lite nytagan bilder på Figaro, det är ca en månad sen vi släppte ut de nu.Lite mage har han fått iaf :)


3-4 Juli

Då blir det ULLARED och FALSTERBO HORSE SHOW :D
Åker till ullred först och sover på deras camping och sen ner till falsterbo för en dag där och sne hem på kvällen.
En riktig shopping helg!

Storstädning

Idag har jag städat vår lägenhet från golv till tak känns det som, för det kommer nämligen hit en mäklare och ska titta. Vi funderar på att sälja för att kunna köpa oss en större.

Men imorse när jag vaknade och skulle gå ut med hundarna lyckades jag dra på mig ett ryggskott, så det krävdes både zon salva och värktabletter för´att klara av städningen, nu är min kropp helt död!

Lägenheten är en 1,5 på 38kvm, i Nynäshamn


Nu är de tre

Ihop släpet igår gick bra, killarna vart lite förvånade först när en liten tjej kom in i deras hage. Men det vart inga bråk snarare kärleksförklaring åt både höger och vänster.

Figaro var en riktig gentleman och vart väldigt förvånad de gångerna stoet tjöt till eller liknade och gick då därifrån för att inte störa, han är allt bra snäll min häst.

Idag är det doktorsbesök och grill fest i stallet som gäller fram emot em, ska bli mysigt!

ihop släp

Nu ska jag ner till stallet för att se när de släpper ihop grabbarna grus med en ny häst, ett litet tre årigt sto. Eftersom han precis blivit frisk förklarad vill man inte ha ny skador och då känns det bra att vara med och titta, brukar ni alltid vara med vid nya ihop släpp? 

Nästa vecka släpps han ihop med hela floken som en liten förberedelse inför järflotta där han kommer att gå med hela floken.
Figaro som nu även har kalats fölmärren kommer nog njuta av ännu mer gräs ;)

Överaskning

Igår var det garden party hemma hos mina föräldrar för att fira att min mamma och fasters sambo fyller år. (de fyller båda år samma dag). Efter ngn timme kommer den ett gäst, och barbro och jocke(faster och sambo) samt anne och janne(mina föräldrar) stället sig ute på gräsmatan vid en syren.

Detta gardenparty skulle tydligen förvandlas till ett dubbel bröllop!

Ingen visste något och detta var en överaskning för alla, så nu har jag gifta föräldrar :D

Ja nog för att min familj är bra på att skapa överaskande fester, men detta tar nog priset.

Här är inga fyra födelsedagar och ett fiasko(gammla eva och adam film) utan vi slår till med två födelsedagar och ett dubbel bröllop :DMamma och pappa!
Herr och fru sonntag!


GrattisMamma 45år


:D

Figaro är nu frisk förklarad :D

men han får vila en månad till iaf och äta upp m.m, mot slutet av juli kommer jag sätta igång honom. :D

Imorgon...

Imorgon gäller det, då är det åter besök på kliniken!
Hoppas självklart på ett frisk förklarande...

Mimmie och zelma


Väntar...

Väntar på att filmen från gårddagens KM på syster och zelma ska bli klart, så jag kan lägga upp den här sedan.


KM

Har tillbringat hela dagen i stallet!

Har haft hand om tävlingen samt cochat min lillesyster som skulle vara med och rida. Det gock riktigt bra för min syster, hon har nästan aldrig tidigare tävlat dressyr(jädra hoppmänniska) men hon kom två och kamade ihop hela 67,04% på en häst som kallas för zelma. Hon var 6p ifrån att ta hem titeln som KM mästare för juniorer 2010

Var en trevlig tävlingsdag med fint väder, men nu har jag verkligen fått mkt sol dne här helgen och känner mig riktigt mörbultad.

¨

Barichta van de Zelm
2001
Äg: Nynäshamns ridklubb

Barichta van de Zelm
 
Grandeur Grannus
 
Freya
Ulrike van de Zelm Concorde
 
Glady


-.-

Efter två dagar i stallet med massor av jobb och en till väntandes i morgon kan jag bara beskriva mig själv som sliten!

Men privat lektionerna och möhippan idag gick bra, nu är det dressyr Km imorgon som ska anordnas, kommer bli en rolig dag, förhoppningsvis med massa sol! :D

En dag i stallet

Åkte till stallet vid 7 imorse för att bjuda ridklubben på lite gratis arbete, jag har fixat dressyr staket, lagat slangen ner till sommarhagen och allt det övriga man gör i ett stall!

Som om det inte vore nog med en hel helg i stallet, man måste sysselsätta sig även på fredagen!

Men en sak som jag är så tacksam för är den otroliga stämningen och vänskapen som finns i vårt stall, man kan verkligen spendera tid där med glädje. Jag har verkligen ingenting emot att gå upp vid sju för att tillbringa några timmar i stallet, för jag vet att på ett eller annat sätt kommer denna dag bjuda mig på ett leende eller lärdom. Stallet är verkligen en frisatd och det tror jag att det är för många och vi ska vara tacksama för vår möjlighet att fly verkligheten för en liten stund.

Ta till vara på alla era stunder i stallet, samt era underbara hästar!
Ser fram emot...

En riktigt häst fylld helg!

Lördag:

Ha styrelsejour hela fm

Närjag är klar med det är det dags att hålla i en möhippa(dock inte min egen, den får ni vänta länge på!) det är några som kommer och ska ha voltige. En ganska rolig ide för en möhippa. Så då ska jag hålla i hästen samt i allt runt omkring. Ska bli kul!

Efter att möhippan är klar ska jag hålla en privatlektion mellan fyra och fem.

Sen fixa det sista inför KM dressyren som går av stapeln på söndag, jag är tävlings ansvarig.

Söndag:

Dressyr KM hela dagen, kommer sitta som speaker i alla klasser samt kolla så allt fungerar, syster ska vara med och rida på tunika.

Sommarjobb

Så nu har jag varit inne och skrivit på papprena för sommarjobb i sommar, jag kommer att jobba på Ericsson i kista. Då har man iaf lite sysselsättning under sommaren och får lite extra pengar till hösten vilket känns riktigt bra!

lernia

Ska göra mig klar för att åka till årstaberg och eventuellt skriva på anställnings papper för bemanings företaget Lernia inför sommarjobb. Vi får se vad de har att erbjuda och om det passar mig.

Kul att många också tycker att den flugsprayen är den bästa, det lovar gott!


Flugmedel till en billig pening

Åkte till granngården för att köpa flugmedelBlev ultra shield som i vanliga fall kostar 299kr på granngården, men var nedsänkt till 229, samt att mamma hade bonus kort på 100kr så slut summan hamnade på 129kr. 170kr avdraget!

Så nu får vi se hur den fungerar.

Juni

Och så var juni här, rakarns vad fort tiden går!
Idag ska jag sysselsätta mig med att tvätta och städa, känns iaf ganska bra att solen är borta från himmeln så man inte har dåligt samvete över att man inte är ute och njuter av den.

Min lägenhet måste vara proffs på att skita ner sig själv, det är så tråkigt att städa när man vet att det kommer vara lika skitigt om ngn dag igen! händer detta er med?

Jag är nästan helt säker på att det är någon som kommer hem till mig och smäller en smutsbomb eller liknande när jag inte är hemma, för inte kan väll två personer och två hundar skräpa ner så här mycket...

Ska upp en sväng till Figaro senare också för att kolla hur han har det i sin gröna hage, ska se om jag kan hitta ngt bra flugmedel till ahn också, vad använder ni er av för flugmedel?

RSS 2.0