Dressyr lektion igår

Red min vanliga måndagslektion, rider för en ridlärare som heter Marika.
Vi fortsatta med framdelsvändingar. Samt galopp fattningar från skritt.

Det var bra att få träna lite på fattningarna från skritt då det kommer finnas med i programmet( vart det rätt nu;) ) på söndag, ena varvet gör han jättte bra, dock så är det svårare i det varvet som kommer på söndag.

Idag testade jag att rida på mitt eggbett, han har alltid tidigare blivit starkare och tyngre i handen på det, men eftersom han har blivit ljusår bättre i allt sen jag köpte honom tänkte jag att det kunde vara värt ett försök då det andra betet lät nyper honom i mungiporna. Sag och gjort, han var faktiskt riktigt fin i travet på det bettet, inte alls lika häning som ahn kan bli. Galopp måste vi jobba på, men det är som det är, om någon frågade vad Figaros akilles häl va skulle det stå med stora bokstäver GALOPPEN.

Men jag ahr börjat komma underfund med att jag absolut inte får fastna i handen i galoppen, blir lätt att man vill göra det när han börjar bli stark och det går fortare och fortare, men jag har inte en chans att vinna en dragkamp så man får ta och släppa samt förändra tygeltagen.

Framdelsvändingarna och alla övningar i skritt, är vi hur bra som helst på, där kan jag glida runt och bara njuta, sån känsla vill jag ha i galoppen!

Det har inte kommit upp några starlistor änn tills på söndag, men jag väntar med spänning...


Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0