Från klarhet till klarhet

Min häst blir bara roligare och roligare att rida, idag var jag så nöjd med honom att jag följde ordspråket man ska sluta när de går som bäst och avslutade han lite i förtid. Helt underbart, vilken ridkänsla!

Nu längtar jag mer en någonsin till helgens tävling, kommer dock inte rida han ngt mer innan tävlingen då jag ska flytta och ha lektioner så all min tid kommer gå till så mkt annat, men då får han rida ut i skogen och mysa istället :)

Hoppas ni håller en tumme för mig på söndag, jag kommer vara så jädra lycklig och figge klarar av att hålla ihop sig hela galopp delen, så lycklig, sen skiter jag i poängen. För det är vår insats för oss själva som spelar roll inte vad poäng tavlan säger ;)

Startlistorna uppe :D

Klass 1 DRESSYR LÄTT B:3 2007
C:Lena Adolfsson.

Nr.

Ryttare

E.nr

Häst

1.

CARINA STORM, Södertälje RK

7.

DE LOREAN

2.

ERICA SJÖSTRÖM, Gnesta RK

36.

ZIDEN

3.

LOTTA ÅMARK, Siggesta R

32.

THRUXTON AF SÄFVA

4.

CAMILLA TORGIUS, Katrineholms RF

21.

MIRAGÉ

5.

NADJA ANDERT, Katrineholms RF

22.

PAVEL

6.

YVONNE ELLIOT, Öja-Västermo RS

38.

ZPENZER

7.

MY BJÖRKLUND, Jump Club RSF

27.

PIKAYA

8.

MARGARETA MAGNUSSONOSMUND, Björklinge RF

5.

BONSAY

9.

SANNA RINMAN, Järna RK

23.

PETALING

10.

KIM HEDKRANS, Södertälje RK

20.

MARNEUR

11.

MADELEINE KARLSSON, Östra Sörmlands Lant

13.

FRÄNKEL

12.

MAJA JÜRGENSEN, Södertälje RK

9.

DON O WAN (SWB)

13.

JOSEFIN SÖDERBERG, Strömsholms RSF

29.

SCILLA

Start klockan 10:30 ca14.

MY SONNTAG, Nynäshamns RK

12.

FIGARO

15.

AMANDA VESTERINEN, Mariefreds RK

30.

SWAROVSKI

16.

VICTORIA LARSSON, Eskilstunaortens RF

6.

CRISTALL S

17.

MARIA CEDERLUND, Sorunda RK

31.

SVEA XVIII

18.

ANNIE OLSSON, Södertälje RK

1.

AL PACINO

19.

ULRIKA SMEDMARK, Färingsö RS

24.

PETIPA

20.

LINNÉA LJUNG, Södertälje RK

2.

BELLADONNA
Klass 2 DRESSYR LÄTT A:3 2003
C:Lena Adolfsson.

Nr.

Ryttare

E.nr

Häst

1.

MONA FRÖBERG, Fågelbro RK

17.

JAMIRO QUAI

2.

TORIL MELANGEN, Sorunda RK

25.

PHILEMON ARTHUR

3.

PATRICIA BERGLUND, Gladö RS

37.

ZOLKLARA

4.

MARIA CEDERLUND, Sorunda RK

31.

SVEA XVIII

5.

YVONNE ELLIOT, Öja-Västermo RS

38.

ZPENZER

6.

CARINA BERGH, Järna RK

19.

MARCELLO

Start klockan 12:50 ca7.

MY SONNTAG, Nynäshamns RK

12.

FIGARO

8.

ELISABETH BRAUN RAMNITZ, Botkyrka RS

40.

REQUEST

9.

MADELEINE KARLSSON, Östra Sörmlands Lant

13.

FRÄNKEL

10.

ANNIE OLSSON, Södertälje RK

1.

AL PACINO

11.

SANDRA AXEBÄCK, Färingsö RS

18.

KRYSTAL-ROSE

12.

AMANDA VESTERINEN, Mariefreds RK

30.

SWAROVSKI

13.

ANNIKA ANDERSSON, Botkyrka RS

34.

WINDSOR

14.

MARIA SJÖÖ, Strömsholms RSF

8.

DJANGO

15.

NADJA ANDERT, Katrineholms RF

22.

PAVEL

16.

STINA GARÄLV, Botkyrka RS

10.

DUETTE TH (27)

17.

CAMILLA TORGIUS, Katrineholms RF

21.

MIRAGÉ

18.

NINA SVENSSON, Gripens RF

3.

BIMBO

19.

KARIN JONSSON, Djursholms RK

26.

PIAF 9

20.

MARIA FREDRIKSSON, Värmdö RK

16.

HOLIDAY


Grattis!

Minnie 2år


Dressyr lektion igår

Red min vanliga måndagslektion, rider för en ridlärare som heter Marika.
Vi fortsatta med framdelsvändingar. Samt galopp fattningar från skritt.

Det var bra att få träna lite på fattningarna från skritt då det kommer finnas med i programmet( vart det rätt nu;) ) på söndag, ena varvet gör han jättte bra, dock så är det svårare i det varvet som kommer på söndag.

Idag testade jag att rida på mitt eggbett, han har alltid tidigare blivit starkare och tyngre i handen på det, men eftersom han har blivit ljusår bättre i allt sen jag köpte honom tänkte jag att det kunde vara värt ett försök då det andra betet lät nyper honom i mungiporna. Sag och gjort, han var faktiskt riktigt fin i travet på det bettet, inte alls lika häning som ahn kan bli. Galopp måste vi jobba på, men det är som det är, om någon frågade vad Figaros akilles häl va skulle det stå med stora bokstäver GALOPPEN.

Men jag ahr börjat komma underfund med att jag absolut inte får fastna i handen i galoppen, blir lätt att man vill göra det när han börjar bli stark och det går fortare och fortare, men jag har inte en chans att vinna en dragkamp så man får ta och släppa samt förändra tygeltagen.

Framdelsvändingarna och alla övningar i skritt, är vi hur bra som helst på, där kan jag glida runt och bara njuta, sån känsla vill jag ha i galoppen!

Det har inte kommit upp några starlistor änn tills på söndag, men jag väntar med spänning...


Starkt

Idag var nog figaro lite trött i kroppen, för det började bra och han känndes mjuk i munnen och mellan mina hjälper. Efter ett tag blev han dock starkare och starkare, speciellt i galoppen, våran svaghet!

Men då red jag av på en gång och pressade honom inte då vi kommer rida ridlektion både måndag och tisdag så han måste ha ork kvar, så Emilia (6åringen)fick rida lite skritt och trav istället. Han är så snäll!

Figaros veckoschema nästa vecka:

Måndag: Lektion tävlingsgrupp
Tisdag: Lektion Lärling
Onsdag: Vila, promenad
Torsdag: Skrittar ut
Fredag: Uteritt
Lördag: Mark/hopp med lite lösgörande inför tävlingen eller Uteritt
Söndag: LB:3 och LA:3 i JärnaHehe

louisa om LOVE:
Hej! Läser regelbundet din blogg och tycker den är super! Men det är en grej jag irriterar mig på.. I varje inlägg om tävling/träning etc så skriver du pogrammet, fast det heter programmet! hehe, lite petigt kanske, men det är jobbigt att läsa varje gång...Hehe vilken rolig kommentar!
Kan ta tillfället i akt och säga att jag är helt värdelös på att stava!
Ber i förhand om ursäkt för alla kommande fel stavningar jag kommer göra, likaså för alla särskrivning. Hoppas ni inte tröttnar allt för mkt och självklart ska jag förbättra mig!

Bra kritik... :D
(I värsta fall får jag skriva alla inlägg i word och sen kopiera inn dem så de blir kontrollerade)


LOVE

Idag har min häst galopperat långsamt, haha. Det är något vi faktiskt jobbar med då han lätt ligger på och baa sringer samt inte orkar korta ihop sig, men idag kunde jag galoppera runt fyrkanten utan att tappa kontrollen. Lite framsteg!

Nästa helg ska vi rida LA:3 och för er som inte vet innehåller de pogrammet mkt galopp, det är serpentiner i galopp samt många långa galopp sträcker, långa diagonaler samt längs långsidorna. Så det känndes skönt att faktiskt ha lite kontroll på galoppen idag, så vi slapp rida söner vägagrnma i järnas ridhus när vi försöker stanna ;)

Traven gick super, känsn som vi börjar få riktigt bra flytt i skänkelvikningarna och han drar inte ner näsan och bara ångar på som han kunde göra förr utan känns mkt mer mellan skänkel och hand vilket också är bra. Det vi måste jobba på bara är att höja formen ett snäpp till, speciellt till LA:n men detta är en fråga om ork, för tillfället har vi lite ont om det.

Men han är vacker min springar, så vacker.

idag skulle hovslagarnen slå på ringskor fram, men hon hade glömmt ngt till svetsen så får bli på måndag istället.

Tävling


Var med du också gå till tävlingen


Springa av sig

Idag har Figaro varit ute i skogen och fått sprungit av sig lite, det förtjänar han lite frisk luft och lite galopp bus. Imorgon blir det lite dressyr träningen efter att jag hållit en privatlektion. Jag längtar faktiskt har inte ridit dressyr sen i måndags :)


Svar från ridsports förbundet samt domarutb. angående roslagen

Som många kanske vet fick jag nerdöming och dumma kommentarer av domarna på roslagen pga av min vikt, vi valde att gå vidare med detta för att se om det var acceptabelt och vad som är okej och inte...

Detta var svaret:

Jag får djupt beklaga det som har inträffat vad gäller kommentarerna i bedömningen vid tävlingen i Roslagen.
Jag tog över utb. av LA domarna hösten -09 så jag har inte hunnit ha mer än en kurs ännu, men vid kursen som vi skall ha den 16 okt 2010 kommer jag naturligtvis att ta upp detta, och liknande incidenter i samband med etik delen. Jag är väldigt tacksam över att detta har kommit till min kännedom. Jag hoppas verkligen inte att din dotter slutar tävla p.g.a. detta. Det kommer inte att hända något liknande i fortsättningen.
Med vänlig hälsning
Roger Ohlson.
Distriktsdomarutbildare i STHLM län.

Så vi gjorde rätt att säga till om det, domarna gjorde fel.

Ingen ridning idag för mig

Idag när jag kom upp till stallet så hade himmlen öppnat sig, det regnade otroligt mycket och jag var inte ett dugg sugen på att ge mig ut och rida om jag ska vara ärlig.

Men innan jag åkte till stallet var jag förbi granngården för lite inköp.
 

KRAFFT GROOV 90

Ett allsidigt foder för hästar med normalt till måttligt proteinbehov, till hästar som ges ett grovfoder med medelhögt energi och protein innehåll. Kompletterar foderstaten och reglerar temperamentet hos många tävlingshästar. Högt fiberinnehåll och lågt stärkelseinnehåll.Lite extra mat som ges efter ridning tillsamans med nypon och fodersalt.


Sen köpte jag lite schampo från fyra ess, har endast skimmel schampo hemma och sist jag titta var min häst svart, använder dock skimmelschampoot på hans strumpor.


Figaro kommer springa en lektion på ridskolan idag, jätte smidigt tycker jag då jag vet att han rört sig med bra ryttare under kontrollerade former.

Mina älskade hundar

Här kommer en liten bildbomb på mina älskade hundar, de kan verkligen få mig att le när jag är hemma själv med dem.Idag har jag hoppat...

Den fega dressyr nörden my har hoppat hinder(om 60/70cm räknas, men det förtär inte historien), Det bästa av allt, jag överlevde. Min häst var inte som ponnyn på filmen nedan(hahahahaha, skrattar bara jag tänker på filmen) han är så fin min häst, dock så är han otroligt orutinerad i hoppningen och har jätte svårt med taxering m.m så ena sekunden hoppar han 3 meter innan och sen en halv meter försent, så jag men min ringrostiga hoppsits för väldans problem att hinna med. Men vi tog oss över, tänka sig!

Kanke att vi testar på lite klubb hoppningar i slutet av året, en 60cm ska vi nog kunna ta oss runt utan att jag svimmar av höjd skräck :)

Haha

Måste visa ett klipp jag såg hos havreppan. Herregud vad jag skratta, och vilken tuff liten ryttare som fortsätter rida! Han måste ha ett antal avramlingar i bagaget efter detta. När man ser denna film får man bekräftelse att ju större desto snällare...Tävling hos showjumperDu kan också vara med hos showjumper.blogg.se


Går kvällen ridningMimmie hoppades som ni ser studs.
Gymnastikhoppning tränar både hästens och ryttarens balans, förmåga att bedöma avstånd och anpassa tempot, bygger upp muskler, ger större självförtroende samt ökar känslan för hoppning. Eftersom gymnastikhoppningen bygger upp hästens rygg- och bakdelsmuskler är det också mycket bra att träna dressyrhästar över sådana här serier.


Så här åsg uppbyggnaden ut med 3m som avstånd.
Ikväll ska han få hoppa lite igen då jag ska rida istället för min syster på hennes tävlingsgruppslektion.


VULK

Ledarkurs för vuxna

 
Vårt mål
•Att stärka och förbättra rollen som ledare
•Att få insikt i Svenska ridsportförbundets tankar om gott ledarskap
•Att kunna planera och genomföra aktiviteter och utbildningar i klubbens barn- och ungdomsverksamhet.
•Att få förståelse för hur viktig säkerheten är i samband med hästar och ryttare.
•Att ge deltagarna förutsättningar sör att kunna arbeta aktivt i föreningsverksamheten på klubben.
•Att utveckla en god hästhållning/horsemanship

För vem
Dig som är över 20 år och är intresserade och/eller verksam på ridskolan och/eller i klubbverksamheten

Innehåll
Kursen är en sammanfattning av ungdomsledarkurs I-III där vi plockar fram de viktigaste bitarna som tex ledarskap, ”I klubben”, kommunikation, metoder och övningar, presentation av Svenska Ridsportförbundet, ”ridsporten vill” och säkerhet.

Kursen är uppdelad på två helger. Den första på Strömsholm och den andra på Lillsveds Folkhögskola på värmdö.

Och sedan
Du får behörighet att söka ridledarkursen efter avslutad kurs.Detta kommer jag sysselsätta mig med två helger under hösten, ska bli spännande!
Boka 09 okt-21 nov
 

Studs

Syster hoppade studs med figge idag, mer info och film imorgon...

Yes!

Nu är våran lgh såld, så i helgen kommer vi förhoppningsvis börja flytta upp i den nya :)
Ska bli så kul, det är alltid jobbigt att flytta alla saker, men det är så kul att få ställa iordning allt igen.

Ikväll ska min syster rida figaro då jag kommer sitta i möte.

Dressyr lektion igår

Red träning igår som vanligt på måndagar, igår jobbade vi på lyhördheten och lydigheten. Fick mig ett litet skratt nästan när jag hörde det med tanke på hur pigg han hade varit dagen innan.

Första övningen som vi jobbade med i skritten och travenHär var det inga bekymer och han gjorde detta utan problem, de ända min totto har lite svårt för är halterna, att stanna jämnt.

Galoppen jobbade vi på stor mittvolten, genom att öka och ta tillbaka, ganska svårt på figge då han inte orkar, men flera gånger orkade han hålla ihop galoppen och galoppera långsamt :)

Summan av kardemumman, han var fin min häst som vanligt, men vi måste jobba på galoppen. Inga fel på min sits eller mina händer.


Dressyr

Igår red jag dressyr på utebanan, behöver den för att vi ska kunna träna på alla saker som hör till de långa pogrammen. Ska rida LB:3 och LA:3 i Järna om 2 veckor.

Något jag snabbt konstaterade var att min häst är väldigt pigg, och nu snakar vi full fart, non stop. :)
Men uppridningarna i galopp fungerade riktigt bra, det vart jag lite förvånad över, halt från galopp på en över pigg häst brukar inte vara det mest optimala.

Något som däremot inte förvånade mig var att serpentin bågarna gick käpp rätt åt helv.... Men så kan det gå, vi har två veckor till att träna, vem vet kanske lyckas vi, kanske inte. Skänkelvikningarna snett igenom gick också bra, är dock en väldigt lång sträcka mot LA:1 och det gäller att inte tappa energi!

Ska bli spännande att rida dessa två pogram, tror att dessa två är tekniskt svåra för jusst figge så det blir ingen lätt match, men vi får köra som föra gången att vi lär oss av upplevelserna men tar poäng och procent i ett senare skede :)

Min häst älskar mig

Kasnske en lite väll tilltagen rubrik men igår i stallet kunde man nästan ana en tillstymelse till förälskelse.

När jag kom till stallet igår och hade parkerat bilen såg jag figge i hagen, de går i en stor hage som löper runt hela anläggningen. Jag ropade då på honom och han tittade på mig och spetsade sina öron, jag sa då till honom att springa till grinden och efter det satt han av i full galopp mot grinden. Kan säga att jag höll på att tappa hakan :)

Eftersom det tar ett tag för mig att komma till grinden hade han sprungit tillbaka sen för att kolla vart jag tog vägen, men det räcker med en vissling eller att man ropar hans namn för att han ska komma springades igen, älskade häst!

Lite måste han väll tycka om mig då? ;)

Lite sol.

Har precis varit ute på en lite längre morgon promenad med hundarna och låtit dem busa av sig i skogen.


Minnie är en blandras tik på snart 2år blanding griffon/vavva/papillion
Nellie är en bordercollie tik på 1,5 år


Helt slut

Alla lektioner idag gick jätte bra, barnen var ritkigt duktiga, man blir själv alltid glad när man ser att barnen ler och tycker att man är rolig.

Föe sådan är jag i ridhuset, är otroligt pratsam samt skämtsam. Jag bygger mina kontakter med människor genom att få dem att skratta. Man ska börja i rätt ända.
Men jag tror att om barnen tycker att jag är rolig och inte bara den läskiga vuxna som säger vad vi ska göra kommer de vilja lyssna bättre och på så sätt lära sig mer, pedagogen i mig kommer fram (för er som inte vet så pluggar jag till lärare)

Jag är även lite skämtsam mot de äldre ryttarna, de får dem att slappna av. De ända man får passa sig lite med är ungdomarna, de vill ta det strängt och på blodigt allvar. Men självklart har jag mina ess i kortärmen där också. Jag är en humoristisk person(kom att tänka på om det ens fanns något ord som heter humoristisk? tack och lov ska jag inte bli svenska lärare)

barnen var iaf glada och man får alltid ett extra leende och en vink eller kram efter lektionerna, sådant får en att försöka lite extra till nästa gång. Jag tycker verkligen om att få vara runt barnen och de små stall tjejerna, för de får en att komma ihåg hur det var när jag stod där själv, för för många år sedan var det jag som var ledaren till de små barnen och gjorde det med stor inlevelse, idag är jag deras ridlärare. Vem vet om dessa tjer kan få tycka att det är kul att vara i stallet och känna att de kan få lära sig av oss äldre, är de kanske de som står i ridhuset om några år och håller lektionerna för nästa generation.

Jag gör alltid vad jag kan för att höja upplevelsen av att vara i stallet hos stall flickorna och det är något jag tror sitter i mig, jag vill göra många glada och vill att folka ska tycka om mig. Men jag vill att dessa tjejer ska få uppleva lika många år på ridskolan som jag haft, för man lär sig alltid ngt nytt, men bara om någon är villig att lära en.

Och jag tror jag når fram till tjejerna i stallet, för de frågar mig gärna frågor samt att jag hjälper dem att bidra till en förbättring i deras ridning eftersom de väljer mig som deras privattränare för privatlektioner. Sådant gör en glad, då känner man att man gjort något bra.

Oj nu vart det långt, men ville bara beskriva min passion för det jag gör, detta är nog något av mitt drömjobb, att få jobba med barn och hästar på samma gång :D

Men det jag skulle komma till är att jag är helt slut i benen efter en dag där jag stått upp konstant i princip, men kul har det varit. Figge reds av en annan tjej i dag hon red lite dressyrlektion för mig.

Läsar fråga

Catta om Stalljobb:
Vad är det för stövlar du har? Söker tips då jag själv har problem att hitta stövlar som går på mina grova vader...
jag har ett par läderridstövlar från märket Montar, köpta helt nya för 500kr på tradera. Gick sedan till en skomakare och la på extra läder för att anpassa mina vader precis samt satt på dragkedja, kostade 220kr, så slut pris 720kr!
Löjligt billigt!

Så mitt tips är hitta inte stövlar efter dina vader, anpassa stövlarna efter dina vader! :D
Mina nya sporrar med bling bling :)


Stalljobb

Imorgon väntar jobb i stallet mellan 07.00-18-00, med lektioner och jobb i stallet i planeringen. Så blir en ganska tidig morgon. Figge har skrittat nu de senaste två dgarna coh bara tagit det lungt, imorgon ska en tjej rida lektion på honom för mig.

Kommer säkert vara helt slut i armarna efter morgondagens mockande, men så ska det va, får se det på dne posetiva sidan, blir som ett besök på gymmet :)

Hoppas på fint väder så att jag kan rida ut med mina grupper!

En liten lista

Frukost: Knäcke macka m ost och transbärsjucie
Humör: Seg
Mående: Kunde ha varit värre.
Borde: Städa klart, visning på lgh idag
Frisyr: En liten tofs
Smink: Inget
Klädsel: Leggings och korall färgad klänning
Planer: Fixa lgh inför visningen
Dröm: Oj ingen anning egentligen, lite för mkt kanske?
Senaste personen du pratade i telefon med: Stefan
Senaste personen du fick sms av: Stefan
Materiella vill ha: Systemkamera :)
Fundering: How to do how to do...
Beroende: Hästen
Tråkigaste: Städning helt klart!
Senaste gången hela din familj åt middag tillsammans: Någon vecka sedan
Längtan: Utomlandsresa i vinter
Superlängtan: en förändring!
Tidning: Hippson
Låt: B.oB Airplaine

Vila

Idag får Figaro en välförtjänt vilodag, sen kommer han att skritta med en annan tjej i två dagar och bara få ta det lungt. Det har han förtjänat min lilla guldklimp. Men ska åka upp till stallet snart för att bortsta och klappa lite på honom.

Ska även titta på lillesyster när hon rider, man kan alltid bli inspirerad av att sitta på läktaren och kolla på lektionerna.

Sen väntar lite kontorsarbete. Måste skriva en termins planering för mina ridskolegrupper, samt skriva upp vilka hästar jag behöver till lördagens lektioner. Planering planering planering :)

När ni var små och började rida, vad tyckte ni var det roligaste?

Bilder från roslagen

Blir dock inga filmer, denna gång! :)


Lärlingsridning

Idag red jag för tränare igen, likaså idag var han underbar.
Jobbade mkt skänkelvikningar och vi gjorde alla övningar utan antydan till problem, det gick som ett tåg på räls. Visst blev ahn lite stark i galoppen, men det är ngt vi jobbar på och ngt jag vet inte kommer förändras över en natt, men alla steg i rätt rikting är bra!

Imorgon kommer jag förhoppningsvis kunna lägga in bilderna från i söndags.


åååå

Sitter och försöker komma på hur jag smidigast ska få tag på bilderna sen i söndags, vill ha dem för att kanske kunna börja pilla på en ny design och så vill jag se hur det blev. Men måste städa lgh, så en 80minuters promenad känns lite tufft att klämma in i schemat men vem vet, vill man så kan man. Den som lever får se :)

Träning

Red lektion igår, kommer även rida en till ikväll. Men sen får han vila med promenader i tre dagar.

Men vilken ridkänsla jag hade igår, helt otroligt. Han har tidigare varit väldigt stum i höger, men igår var han liksidig, måste ha varit från super framridningen till helgens LA :)
Han blev lite stark mot slutet men han började nog bli trött, men innan det hade jag världens mest lyhörda häst, lyssnade för små kramningar och alvhalter med sättet. Han är otrolig!

Det är egentligen konstigt hur glad man kan bli av att se sin häst i ridhus spegeln, jag älskar min häst!

Vi jobbade med att rida fem meter volter i skritt och sedan innan volten var slut fatta galopp, är säkert en förberedning för att sedan kunna fatta galopp ur bakdelsvändningar. Detta för att de verkligen ska sätta bakbenet in under dme i fattningen. 

Red även lite galopp öppnor när han blev stark längs fyrkanten och de gjorde han super.
Nu måste vi träna mer på galoppen, 5:e september tävlar vi i järna och då ska vi rida LA:3 är säkert de pogrammet med mest galopp som finns, så har meddelat mamma att det är helt okej att blunda om det börjar gå för fort ;)

Nej dags att städa lgh har visningar torsdag och lördag så då ska allt vara i topp trim! Vad skulle ni titta på mest om ni kollade på en ny lgh?

Vill ni se hur jag bor, här är min lgh:
http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?startobjektGID=OBJ1051_1043332097&ObjektID=597718

Fråga

Privatryttare: (Anonym)
varför gör du ingenting åt din vikt? Det är ju inte direkt så att du håller igen med godsaker och sötsaker. Kanske någon diet samt mer krävande motion? Se det inte som en negativ kommentar, undrar bara, för din egen hälsas skull...

Antar att detta är någon som känner mig eftersom den verkar vara så säker på vad jag äter eller inte?
Jag har det svårt och har haft tidsigare problem, jag försöker och det är det viktigaste tycker jag.

Jag lovar att om jag kunde jogga eller träna så skulle jag det, men det är som doktorn alltid säger till mig jag är en liten person fast i en stor kropp. Mina värden är som en normal person som inte hade övervikt, då jag är väldigt aktiv, av någon konstig anledning så blir man det med två hundar och en häst...

Jag vill inget hellre änn kunna röra mig obhindrat och springa utan att tänka på att det kommer skada knä eller likande, men varför ser jag då inte till att komma ditt, jag lovar jag har försökt!

Inte föränns man sätter sig i en sists som denna kommer man förstå, jag är ingen glufsare, verkligen inte!
Jag har problem att bli av med vikten och kommer alltid ha det, vilket även doktorer kan intyga. Det är ngt jag får leva med medans vi försöker komma på ett sätt att lösa det. Och alla säger ät mindre träna mer, men jag är ledsen att behöva säga det men det fungerar tyvärr inte på alla. Detta mesta har testats på mig, även mediciner. Men det fungerar liksom inte.

Nu blev jag väldigt personlig, men detta kanske kan få fler att förstå, att det jag lider av är en typ av sjukdom inget man bara kan bli av med sådär, samt när man får en fråga som denna känns det som alla tror att man bara lever så här och inte försöker göra ngt åt det, tänker också att frågan verkar avra ställd av någon som jag känner och då trodde man att den förstod.

En dag kommer jag hitta ett sätt som fungerar för mig och då kommer jag få vara mig själv!Igår

Vi hade med oss två kameror igår, en som skulle fota och en som skulle filma.

Mina direktiv till människorna bakom kameran var tydliga många bilder och film.

När dagen var klar fanns inte en ända film, hm...

Så snart ska jag hämta minneskorten så ni iaf får se bilder, men känns tråkigt attinte ha film på LA debuten så man hade kunnat ser vad som förbättras.

TävlarVeredus Carbon Gel (senskydd för fram) i valfri färg och storlek till ett värde av 1.399 kr
kan man nu vinna hos: http://carolineninaahlen.blogg.se/2010/august/tavling-veredus-carbon-gel.html


Ja en uppdatering från gårdagen...

Figge var fin och jobbade på bra med tanke på förutsättningarna.

Men båda domarna tyckte verkligen inte om oss så inte mkt att göra åt.

59,6% i lb med kommentar trevlig ritt på lydig häst. Med endast 6:or och 7:or i själva pogrammet men avdrag där nere då för att citera domaren "en slankare ryttare skulle höja poängen avsevärt"


52,63 i la ( som han verkligen var fin i! två missar och en felridning annars var han super!) kommentar g trevlig ritt på g lydig häst, bra händer och följsamhet. samt samma citat som ovan men från en annan domare som gillade oss ännu mindre.

Så vad ska jag säga, domarna var verkligen inte på min sida. Och jag förstår inte hur man kan ge kommentaren trevlig ritt på lydig häst och sen så låga poäng, men domarna skrev själva tydligt att de dömdt ner mig på grund av min strl, detta var inte något jag trodde försegick. Tyvärr kan jag inte göra så mycket åt det på kort tid, utan man får fortsätta kämpa helt enkelt. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tog åt mig, denna ena domaren skrtev efter sin kommentar lycka till och tävla på med en smile, det känns som lite dubbelmoral i samma kommentar?
Alla ni som tidigare gottat er i att skriva elaka kommentarer om min vikt läser säkert detta med ett litet flin, men det bjuder jag på. Jag är ärlig och skriver vad domarna egentligen sa och bjuder på mina inte alls bra poäng.

Vad tycker ni, hur ska jag se på det? Är det dags att kasta inn handuken och ge upp, kommer jag aldrig få samma chanser som alla andra?

Om ni frågar mig, så älskar jag det här för mkt för att låta bli, nästa blir förhoppningsvis järna 5:e september och vem vet då kanske vi möter en lite gladere domare.

För framgång måste man möta motgång!

Något som var roligt igår var att domaren som dömde mig i ekeby hade gått fram till mamma och sagt att de var kul att se Figge igen och hon tycker om honom och ville se mer av han och mig :D
Det var synd att jag inte fick rida för henne i LB:n hon dömde nämligen på banan brevid :)


Bilder kommer :D

Hopptävling på klubben

Imorgon har vi hopptävling på klubben, för stor hästar. Jag kommer att stå som banchef hela dagen, men var inte så många starter så det går nog snabbt, sen är det ridning av figaro och fix inför söndag som gäller. Sen efter en öiten lektion får jag åka hem och ladda inför tävlingen :D

Nervös

I övermorgon är det tävling, börjar redan bli nervös hehe

Tävling hos SaraGå till ussing.blogg.se


Stallet?

Min häst är riden av en annan tjej redan idag, hon har ridit ut. Men min syster ska rida lektion ikväll och jag funderar på om jag ska följa med upp och titta samt passa på att göra klart lite saker inför söndagen så jag slipper göra allt på lördag.

Mitt skåp skulle också behöva en annsiktslyftning då det ser tu som någon släpt en bomb där inne, dock är det organiserad oreda, men skulle kanske vara skönt med lagom mycket saker ibland.

Har ni också alldeles för mycket saker som bara ligger och skräpar?

Gårddagens träning

Igår red jag min första lektion som sagt.

Figaro satt fast till vänster och var stark, annars så var han riktigt fin.

Men något som hännde som gjorde det hela lite mer spännande var att precis efter en galoppfattning som ramlar min ena tygel av!!!
Tack och lov har jag världens snällaste häst så sa ptroo och styrde inn honom i ett hör, så kunde min tränare stoppa på tygeln igen.

Vi jobbade mkt med sitsen och övergångar igår inte så krävande, men det losnade till slut och min häst var så fin, nu längtar jag till söndag!

Nu ska han få vila idag, sen ska han få gå ut i skogen onsdag, torsdag och fredag. Jogg på lördag och sen roslagen :D

vilken ska jag ha?


svart bling bling pannband


eller

vanliga vitaTill tävlingen...


Första ridlektionen

Ikväll är terminens första ridlektion, ska bli spännade. Åtrerkommer med hur det gick...

Trav

Emilia travar


Skritt film

Gud vilken tid det tog att ladda upp!

Film på Emilia och Figaro som skrittar i ridhuset, i traven sprang jag brevid, kommer en film på det med. Om ni inte stänger av ljudet får ni dock stå ut med min ljuma stämma.


Före och efter

Igår ryckte jag av mannen, hans man är riktigt svår att rycka då den är tjock och han har så mkt volym så det går liksom inte att få det jämmt. För hans man ligger och sprtar åt alla håll och kanter.Före...
En ryckkniv, en sax och några slitna fingrar senareGanska så stor skillnad, vart inte tipp topp efter, men lagom kort för att knoppa nu och sen när man knoppat så ser man inte om det är ojämnt.


Emilia och Figaro

Här är bilderna från när emilia red igår, hon är 6år gammal.Emilia och Figaro visar att de är blivande dressyr ekipage.Figaro i sin hoppmunderingStor och litenSka se om jag kan få upp lite filmer också, ska bråka lite med youtube först :)


Det blir tävling på söndag!

Kom med i båda klasserna tills på söndag, så nu börjar jag bli nervös :)

Nej men det ska bli spännande att se, mina förväntningar är låga med tanke på hur lite vi hunnnit träna. Men ska bli kul att få känna på autmosfären igen och bara få vara där. Poäng och procent på söndag spelar faktiskt inte så stor roll.
Barnridnings häst

Idag har figaro lekt barn häst, trots sina 172cm.
Emilia på 6 år har skrittat runt i ridhuset helt själv och tränat på svängar och halter, han är så snäll min häst.

Hon travade även ngr varv, men då sprang jag självklart breved, ritkigt så snäll är han nog kanske inte, hon behöver nog bli lite större också.

Filmade två filmer med min iphone som jag får lägga upp här sen, nu ligger den på laddning.

Innan ridningen var vi och badade i regnet, vilket faktiskt var riktigt mysigt :)


Ett under?

Figge har ju vilat sen 20 april igentligen, började igångsättningen i juli. Har ridit honom i alla gångarter i tre veckor och ändå känns han igenom riden och så fin som han gör.

Om jag ska beskriva min häst i ridningen för att ni ksa få ett hum kunde han tidigare vara mkt stark och lite fastlåst, min förväntan att då sitta upp efter tre månader känns väll lite sådär då jag förväntade mig ett ånglok till planka. Döm om min förvåning när hästen jag satt upp på var mjuk i båda sidorna och som smör i handen, visst blev han lite stark i traven och galloppen senare, men det känndes som att sitta upp på han som när han var i topp form. Som om vi inte missat ngt alls.

Min fundeirng är att jhag verkligen gjorde rätt val med att släppa han på grönbete redan i maj, han har då haft chansen att röra sig hela dagarna ocvh därför aldrig blivit stel. Det var ett bra koncept.

Och jag kan lova er att jag ser fram emot denna tävlingstermin mer än någonsin!
Ska bli så kul att få komma upp och leka lite i LA:n, visst saknas det styrka för att klara de klasserna än så länge, men vi närmar oss vårat mål, att rida LA på godkända % (60%) ska bli spännande att se hur många starter det tar :)

Vila

Idag ska hästen få vila, igår red syster. Då fick han vara klädd som hopphäst.
Hon skulle rida lite markarbete.

Imorgon har jag en tjej som rider ut på honom, men på lördag får jag rida igen :D
Då ska jag också passa på att "hel renovera" honom, rycka man, klippa hovskägg m,m.

Kanske att jag kan komma ihåg att fixa lite före och efter bilder att uppdaterta bloggen med.

På söndag är det en vecka kvar till första tävlingen, håller tummarna för att slippa bortlottning!

Lite film och bilder från gårddagens ridpass


Försat filmen sen skadan, ni får ha i åtanke att när denna filmen filmas har hästen varit under igångsättning i 6 veckor och innan det har han vilat nästan 3 månader. Det är endast film på trav då min mamma inte kom förens jag nästan var klar och skulle trava av.

Något jag reagerar på efter att ha sett filmen är att jag har väldigt rörliga skänklar, och detta var även ngt jag tänkte på när jag red, men för att kunna gunga med i hans trav går rörelsen ner i benen. Men ska testa att korta lädrena och se om jag kan få skänklarna att vara lite mer stabila. Men det kanske inte syns, när min skänklar gungar så är det inte för att jag driver, för jusst där jag har fötterna är det som ett mellanrum för skänkeln och magen så mina hälar m.m nudar inte hans sidor hela tiden. Så skänkel döver kommer han inte bli av mitt gungande.
Han är iaf inte rädd för vattenpölar, så behöver itne bli orolig om det skulle spöregna på en tävling ;)


Oj oj vad tiden går...

Om två veckor rider förhoppningsvis jag och Figge terminens första tävling om det inte blir så att vi lottas bort, men chansen är stor då det är 110 anmälda och 80 starter så 30 ska bort...

Hästen känns fin iaf, har dock märkt att ahn blir mkt starkare och mer svår jobbad i galoppen inomhus änn utomhus. Tror det kan ha att göra med att det blir mindre inne och han känner kanske då att han blir mer trängd och har svårare att galoppera, för ute kan han galoppera långsamt och utan atty bli springa men inne blir han genst mkt starke och ligger på. Första tävlingen går på utebana, det har vi aldrig gjort tidigare så ska bli spännande att se hur han tar det.

nästa vecka jobbar jag eftermiddag, men ska få hjälp med figge ngn gång i veckan så han och jag får lite omväxling.

Nästa måndag börjar terminen på ridskolan, då kommer jag vara upptagen!
Blir ridning på måndagar i ridskolans dressyr tävlingsgrupp, på tisdagar har jag lärlings ridning/möte och varannan lördag kommer jag stå i ridhuset och ha lektioner.

Blir en tuff men rolig höst det här tror jag, ska bli spännande att se vad det har att bjuda på.

RSS 2.0