Nytt tävlingsår

Glöm inte att tävlingsreglementet uppdateras inför varje säsong och det är viktigt att kontrollera om du berörs av några ändringar. Jag hoppas att alla som ska tävla detta år har uppdaterat sig på TR, det är viktigt att alltid veta hur det ligger till och redan innan ha fullkontroll.

 I TR hittar du regler för alla tävlingsdiscipliner. Där står också vad som gäller på tävlingsplatsen och vilken klädsel som är korrekt i olika grenar.

Som tävlingsryttare behöver du ha grönt kort och ryttarlicens. Alla som tävlar, från lokal tävlingsnivå och uppåt ska ha tagit grönt kort. Det gäller oavsett om du är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör, och oavsett i vilken gren du tävlar. När du kommer till tävlingsplatsen så ska du kunna visa upp ditt gröna kort vid begäran. Du behöver också skaffa en ryttarlicens. Du fyller i en blankett på din lokala klubb som kontrollerar att du har grönt kort innan licensen utfärdas.

På tävlingsplatsen behöver du - innan du lastar ur din häst - uppvisa ett giltigt vaccinationsintyg. En förutsättning är givetvis att du regelbundet vaccinerat din häst.

Mer information om vad som står i TR hittar du på Svenska Ridsportsförbundets hemsida.

www3.ridsport.se  

Text källa: Piteå ridklubb


Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0