Dressyr - grunden för all ridning

"Dressyr är lika mycket en konst som en sport" Aftonbladet


Dressyren är grunden för all ridning och det är ett måste att kunna grunderna i dressyr för att kunna rida de andra ridsportsgrenarna.
   Dressyr kan delvis jämställas med hästens lydighet för ryttarens hjälper, därför måste alla hästar, oavsett vilken ridsportsgren de rids i, tränas i dressyr. Dressyren lär inte bara hästen att bli lydig för ryttarens hjälper utan den gymnastiserar också hästen så att den bygger upp muskulaturen och samtidigt blir smidig.
  Dressyr är inte bara en sport utan på sätt och vis också en konst. Häst och ryttare ska vara så samspelta att man helst inte ska kunna se de hjälper som ryttaren ger hästen. Riktigt utförd ska dressyr se väldigt lätt ut, men inte bara det, röreslerna ska också kännas lätt för både häst och ryttare. Vägen dit är dock inte lika lätt utan kräver mycket träning. Både häst och ryttare måste vara helt i balans i alla moment. Hästen måste vara mjuk, lösgjord och trampa under sig med eftergift i nacken.
  Vid dressyrtävling bedöms samspelet mellan häst och ryttare.


Lämna en kommentar
Postat av: fridan

hej, :) ja amigo är en new forest! så han kanske står i ditt stall?? :) han kommer från tenhults hästuthyrning i alla fall! gör den i ditt stall med det? =) vad roligt om det är han!

2010-02-15 @ 18:35:52
URL: http://kaloescha.blogg.se/

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0