-.-

Har mått riktigt dåligt nu i några dagar och då har bloggen och ridning kommit i andra hand. Har haft hjälp att rida min svarta springare och det är jag tacksam för. Men förhoppningvis känner ajg mig friskare till nästa vecka och kan då ta tag i ridningen och träningen.

Mkt jobb och lite text

Vi är mitt inne i hårda jobb veckor, lägenhets renovering och flyttning. Så lite överseende får ni ha :)

Kan berätta att det igår var 3 veckor kvar tills tävlingen på rosslagen, om vi kommer med vill säga och inte blir bortlottade. Har dock ändrat klasserna då tävlingen ligger långt ifrån oss, så ska rida LB:1 och LA:1.

Denna vecka är Figaro igång helt och får nu ridas som vanligt, så nu kan vi träna i tre veckor. Och nej jag stressar inte på frammåt, jag har denna tävling som ett litet mål på slutet av igång sättningen. För att vi båda ska få en bekräftelse att vi är på G igen och för att vi ska ha ngt att sträva emot!

del 2 av inlägg om tävling

"Sara önskade ett inlägg:

Jag skulle vilja se ett inlägg om vad du tänker på när du rider program, tips och olika förberedelser på framridningen, vad du får tänka på att visa och att förbättra ( efter figaros för och nackdelar inom dressyren)

Kanske ska svara på den här frågan lite tvärtom mot hur den är ställd och börja med framridningen och sen ta pogrammet. får nog även bli två delar, så framridning är del 1 (se tidigare inlägg)och sen kommer pogram som del 2"

Som tidigare sagt lyssnar jag på musiken innan jag vänder upp för att slappna av, men efter uppvändningen hör jag inte längre ngt annat. Nu är jag fokuserad!

Något Figaro gör väldigt bra är rakheten i uppvändning, vilket man alltid tjänar på. Under pogrammet rider jag också med en tanke som har fastnat från tränare "rid med i varje steg för när ett är gjort kan du aldrig få det omgjort" jag försöker alltid vara steget före och planera mina vägar, jag trivs med att alltid ha full koll på pogrammet så jag hela tiden kan vara förbered.  Jag är tacksam för att Figaro och jag fungerar så bra ihop så jag behöver inte tänka mkt på min ridning med honom då det flyter på, han går på små hjälper, är stadig i formen och alltid fräscht framme för skänkel (oj, inte ett dugg pariskt och får min häst att låta som en drömhäst :P). Så mycket av mina tankebanor under pogrammet går till att tänka, rak i ryggen upp med tummarna samt planera vägarnas utförande.

Jag tar bra på felridningar eller problem i pogrammet, detta är inget som berör min ritt utan jag försöker alltid förbättra mig till nästa del istället. 

Ett tips jag fått och alltid behållt är att le, jag ler mkt när jag rider, nackdelen är att om ngt går lite annorlunda än lanerat kan jag ibland börja små skratta är jag rider, men brukar inte synas så mkt :)


Figaros för och nackdelar:

Figaros trav är den som är enklast att visa upp, då han har bra takt. Dock får jag jobba lite med ökningarna och mellantraven och får därför alltid samla honom extra före och efter för att göra mer markanta skillnader. Men måste jobba med hans längning, han har lätt för att springa på ist för att länga.

Han har bra skritt med övertramp, kan dock ibland bli lite onergisk och då är det något jag tänker på i skirtten, att ha honom lite mer vaken.

Galoppen är våran svårtaste del, här måste jag jobba som hårdast för att få till det. Han blir stark, låg och lätt att välta inåt. Så jobbar mkt med stödjande hjälper. Han kan inte samla sig tillräckligt änn, han är stor galopperad och behöver därför nästan alltid galoppera i ett friskare tempo. Mellangaloppen är ngt som alltid är riskabelt på honom, det är ngt jag känner på framridningen om jag kommer klara av eller inte, har jag honom inte helt på rumpan så att säga och mjuk i munnen, kan jag inte alltid ladda för fullt, vågar inte krach landa i väggen ;)

Ett annat problem med figaro är hans förmåga att dyka i formen, så därför måste jag alltid tänka på att inför övergångar höja handen en liten anning för att loka upp honom igen.


Oj det var två långa inlägg, men nu fick ni komma inn lite i mitt huvud. Säg till om jag glömmt ngt!

inlägg önskat av läsare

Sara önskade ett inlägg:

Jag skulle vilja se ett inlägg om vad du tänker på när du rider program, tips och olika förberedelser på framridningen, vad du får tänka på att visa och att förbättra ( efter figaros för och nackdelar inom dressyren)

Kanske ska svara på den här frågan lite tvärtom mot hur den är ställd och börja med framridningen och sen ta pogrammet. får nog även bli två delar, så framridning är del 1 och sen kommer pogram som del 2

På framridningen rider jag Figaro väldigt mkt i skritt till en början, främst slutor för att få honom att lossa lite i bogarna då det är där han vanligtvis sitter fast, traven rids i ett fräscht tempo då han måste få värma igång i kroppen eftersom han är ganska stor i kroppen, där jobbar jag mkt övergångar mellan skritt/trav samt växlar tempot. Galoppen är det sista jag gör, för då är han som mest taggad sen när jag går in på banan, finns det ett collekting galopperar jag oftast ett varv där innan jag går in. Men ställer inte så mkt krav på galoppen på framridningen då det är våran svåra gångart, han måste ha plats för att kunna jobba och det blir ofta trångt på framridningar, så brukar bli några varv åt båda hållen där jag lättar lite på sitsen och låter honom galoppera igenom.

Kraven på framridningen ställs efter kraven i klassen, kanske snäppet över. Men sitter till exempel inte och rider massor av skolor, skänkelvikningar och förvänd som ett exempel till en framridning av LC/LB.

Något jag har lärt mig är att alltid planera min tävlingsdag bra, samma gäller framridningen, man måste veta hur många som är innan än så man vet när man kan lägga in en liten pause. Jag tar alltid en skritt pause i mitten av framridningen och det är även här jag tar av skydd, sätter på kavaj eller liknande, jusst för att när det väll är vår tur ska jag kunna rida nästan direkt inn på banan utan att behöva göra halt påvägen. Skrittar herller aldrig på långa tyglar för nära in på starten, för då vill jag ha allt under kontroll och hästens fulla fokus, därav skritt pause på långa tyglar i mitten av framridningen.

Innan jag går in på banan tar jag ett djupt andetag, rider alltid ett varv inne på nya tävlingsbanan för att bekanta hästen med nya platser. Om domaren sitter vid ett bord på kortsidan, brukar jag lägga en extra volt där.

Sen brukar jag lyssna lite på musiken och mima med, om jag är nervös, detta får mig att slapna av. Och sen innan jag rider upp tänker jag alltid "nu jävlar ska vi sopa banan Figaro" fått det av min mamma som alltid säger det till mig innan jag går inn.

Forts i nästa del...

Här var det dåligt med uppdateringar...

Jag skyller på jobb och åter jobb. Det tar upp min lediga tid med alla måsten, men ska se om jag kanske kan bli lite bättre, vågar dock inget lova.

Jobbet har visat sig ta så mkt tid att jag numera kommer få hjälpa av en annan tjej att rida Figge. Känns lite skönt att kunna koppla bort stallet vissa dagar.

Har hunnit rida honom ngr dagar nu hemma och vi har börjat med galoppen, allt flyter på riktigt bra änn så länge. Det ända som blivit sämmre av att han kommit hem är att han nu blir tjock i benen av att stå inne, detta har jag märkt av nästa direkt från det att jag köpte han. Att så fort han står på stall blir han tjock, nui går han endast ute natt och tidgare under sommaren har det varit dygn så det blir nog en ganska stor omställning. Men ska börja mede BoT efter sommaren så får vi se om det blir bättre.

Ridningen fungerar fint och det är underbartt att få sitta i dressyrsadeln igen, älskar min dressyrsadel!

Nej nu är det dags att förbereda sig för jobb igen och solen skinner och det är stekande varmt som vanligt när man ska stänka in sig i en lokal...


Nu är han hemma

Idag kom han hem till ridskolan igen, riktigt skönt då det är hemskt mkt broms där ute nu. Red även på utebanan när vi kom hem och han var super fin.

Blir ett ngt få ordigt inlägg, men sådant är tyvärr livet :(

Den puss vänliga mulen!


Underbara läsare!

  Sara: ta inte åt dig! Det är din häst och du bestämmer.

  kram! 

Fredrika:

Tycker att du är stark som slår av dig kommentarer som denna! Tycker också att folk ska sluta försöka trycka ner dig jämt, känns som att du får fösvara dig alldeles för ofta, fast du inte ens gör något fel.

Dom som skrivit detta bryr sig nog eg inte om din igångsättning utan snarare vill hacka på dig. Känns som att dom som stör sig ska läsa någon annanstans!

Fortsätt kämpa på med Figaro du bara, och LYCKA TILL på tävlingen! :D

 

Det är kommentarer som detta som gör bloggandet roligt!


Information angående foder och fodertillskott

Från 1 augusti 2010 gäller följande karenstider för fodertillskott, örter och foderrelaterade substanser

96 timmars karenstid gäller för produkter enl ovan som innehåller

  • Capsicum, capsaicin
  • Djävulsklo, Harpagophytum procumbens
  • Vänderot, Valeriana officinalis

14 dygns karenstid gäller för produkter enl ovan som innehåller

  • Guarana

96 timmars karenstid rekommenderas för övriga fodertillskott, örter/örtprodukter som har eller påstås ha farmakologiska effekter på häst eller påverkar/påstås påverka hästens prestationsförmåga eller temperament. Nedan följer exempel på sådana tillskott/substanser/örter

  • Aloe, Aloe vera (>30% av produkten)
  • ASU, Avocado and Soybean unsaponifiable extracts
  • Bipollen, Propolis
  • Boswelia sp.
  • Chondroitinsulfat
  • Di-/trimetylglycin (D-/TMG)
  • Gammaoryzanol, rice bran oil
  • Ginko biloba
  • Ginseng
  • Glucosamin
  • Green lipped mussle extract
  • Gurkmeja, Curcuma longa, curcumin
  • Hyaluronsyra
  • Ingefära, Zingiber officinale, ginger
  • Kreatin
  • L-carnitin
  • Melaleuca alternifolia, tee trea oil
  • MSM, metylsulfonylmetan
  • Munkpeppar, Agnus castus
  • Nypon, Rosa sp., rose hips
  • Octacosanol
  • Röd solhatt, Echinacea purpurea
  • Schizandra
  • Tryptofan
  • Yucca, Yucca schidigera

Figge är rekomenderad av veterinär att äta glucosamin eller nypon, båda dessa blir det efter 1 augusti rekomenderad karens på, hur skulle ni tolka ordet rekomenderad?
Vågar jag fodra med nypon eller ska jag sluta fyra dagar innan tävling?


Jobb i veckorna

Jag jobbar i veckorna och därför uteblir uppdaeringarna.
Det är långa dagar och jag är så trött när jag kommer hem, och tyvärr kommer det fortsätta så i fem veckor till.
Men uppdaterar på helgerna om hur vår vecka har varit.

Denna vecka i korthet kan jag beskriva som riktigt bra, min häst har kännts otroligt fin och det är riktigft kul, det känns att han vill arbeta och komma igång.

Nu torsdag, fredag och lördag har han fått lite vila eftersom jag tar hem honom från hagen imorgon ville jag låta honom  bara få ta det lungt och njuta och äta gräs de dagar som är kvar, tyvärr är det mkt broms men idag var det bättre eftersom det är moln och regn.

Nästa vecka får vi börja galoppera, men jag tänker vänta tills onsdag med det eftersom han vilat ngr dagar nu så då blir det skritt och trab till onsdag och sen börja med galoppen.
Han får nu även börjas rida ordentligt på volter, tidigare var det endast rakt spår.
Imorgon är det 4 veckort till tävlingen, och om två veckor är han enligt veterinären i full gång och kan börja tävla.

Man blir lite butter

Svara på en anonym kommentar:

louisa om Tävlingsplanering:
Din igångsättning skulle ta två månader enligt en planering förut, hur gick de med att skynda långsamt? Med tanke på att han varit skadad och du är ganska krävande att bära på? Tänker du någonting på hästens hälsa eller bara ditt tävlingssug?


Jag har skyndat långsamt? när tävlingen är då har han redan gjort klart sin igång sättning med ngr veckor och tränas redan? hur kan detta då vara fel?

Jag skämms inte med att erkänna att jag tycker tävlandet är en stor del av ridningen, något jag tycker är väldigt kul, jag vågar nog även säga att figge tycker det är kul. Han älskar tävlingsbanorna!

Självklart tänker jag på hans hälsa vad är det för dum fråga? om du läser i texten står det även att jag kommer strycka mig om jag anser att vi inte är redo för hans skull!

Angående min vikt har jag skrivit om det förr, han varier mkt med andra ryttare och tömkörning också så han "sliper bära mig och få det sdå krävande"

Vet inte riktigt vad ajg ville skriva med detta, men jag är övertrött då jag jobber för fullt hela dagarna därav så ngr inlägg, men närt man läser ngt som detta kan man inte låtas bli och stanna upp och bli förvänad över att folk änns orkar, om personen i fråga hade tagit sig tid att läsa all text så hade den sluppit fundera över dessa saker.

På söndag tar jag hem figge från hagen, en vecka för tidigt, pga av all broms och detta för min egens häst bästa, som jag aldrig skulle äventyra!

Nog för idag, over and out.



Så fin

Igår gick han så jädra bra min figge skrutt!
Så kul att vara igång igen, nu är vi anmälda till roslagen den 15 augusti :D

Systers kap på falsterbo

Måste bara få skriva om min systers otroligt bra köp på falsterbo

Hon köpte detta kombi träns, som matchar våran hoppsadel. På detta träns finns  de tre olika nosgrimmor. Pullanosgrimma, engelsk och remont. Super att kunna få allt i ett. Detta träns kostar vanligtvis 595kr på lyckås

Min syster betalade 200kr!!!
ca 1/3 AV URSPRUNGLIGT PRIS




Som att köpa tre träns för 200kr, riktigt bra pris om jag får säga det själv. Det var även på lyckås jag köpte mitt kandar för 300kr. Tänk att vi åkte 68mil för att handla på Lyckås som ligger endast 30min ifrån oss i vanliga fall :D


Tävling



Vill du också vara med? gå till www.lovicious.blogg.se


Tävling hos showjumper



Vill du vara med?
Du hittar tävlingen på www.showjumper.blogg.se


Tävlingsplanering

Om allt går som det ska med ingånsättningen har jag gjort en eventuel tävlingsplanering
Detta är bara om allt går som det ksa och om han känns redo!

v.32
15 aug.         Roslagens Rid och Körklubb                                      LC:1 och LB:1
Anmälan utgår 4 augusti
v.34
28 aug.         Vätö ridklubb                                                               LB:2 och LB:3
Anmälan utgår 13 augusti
v. 36
12 sep.          NRK                                                                                LB:1 och LA:1
v.37
19 sep.          Väsby ridklubb
v.38
25 sep.          Hufvudsta ridklubb alt.
26 sep.          Stora Uringe ryttarförening
v.40
10 okt.          NRK                                                                               LB:1 och LA:1
v.41
16 okt.          Botkyrka ridsällskap
v.43             
31 okt.          Södertälje ridklubb
v.44             
7 nov.           Vällingby ridsällskap
v.46
19 nov.         Farsta ryttarvänner
v.47
klubb hoppning
v.50
klubb hoppning



Så vi får se, går det bra med igångsättningen är första tävlingen om en månad, tänkte då bara vara med i en lätt klass för att få känna på det lite igen och se hur det går. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med träningen och kunna debutera LA i september. Kommer självklart inte pressa honom och detta är som sagt bara en ev planering och inget spikat som jag strikt kommer följa, gör det som blir bäst för min kille!

 

 


Jag älskar min häst


Sommaren - sämsta tiden för oss hästägare?

Sommaren måste vara den sämsta årstiden att ha häst, visst vintern är kall så det kanske blir lika mellan dessa två. Men ngt som stör mig ngt otroligt är alla jädra flugfän som kommer med sommaren, det går inte att rida!

De är överrallt och jag har fortfarande inte kommit på ett sätt att undgå dem, skulle vara full galopp, men så långt i igångsättningen har inte vi kommit änn. Tycker verkligen synd om hästarns som måste stå ut med detta, nästa sommar kommer jag nog ha min häst på stall och endast låt han gå ut kvällar så han kan vara inne och vila på dagarna.

Är verkligen inte lätt att bskritta 30min med alla flugor och bromsar, de förstör sommaren!
Och även om man försöker rida sent så finns det tusen mygg och är kvavt i luften...

Mina favorit årstider är helt klart vår och höst, tror vår toppar listan allra högst.

Vad tycker du om sommaren?


Falsterbo på TV

Kolla på tv4 sport, nu visas delar av dressyren!

Mys ridning

Om det inte hade varit för alla flugor igår hade jag och Figaro en riktigt mysig ridtur. Travade längs en lång grusväg och på mitten möte vi ngr får som rymt från sin hage så vi såg till att valla in dem igen. Figaro tyckte det var lite kontigt att springa bakom får, men sköte sig, gentleman som han är!

Kände igår att han redan har börjar komma upp sig och arbetar bättre än det första dagarna, med tanke på hans 2,5 månaders vila trodde jag han skulle vara mkt stelare. Men jag torr att alla streching vi gjort under tiden han har vilat har gett resultat.


Hovslagarn

Gick super att hämta F imorse, tror nog bara han inte ville bli hämtad av syster, kan ha att göra med att hon kalade honom "fläskis"?!

Hovslagaren var som vanligt super nöjd med han, då han alltid är så snäll. Nu har ahn fått stå inne i stallet hela dagen och sen så åker jag upp och rider för att sedan köra ut honom till betet igen.

Funderar på om man ska vara lite busig och stoppa på kandar och dressyrsadel i dag och få lite bilder, den som lever får se :)

Hoppas ni haft en bra dag!

ingen ridning idag heller, men inte pga av oss

Idag skulle min syster rida figaro och jag skulle passa på att ta en massa sommriga foton. Tror ní min syster akn fånga figaro i hagen då? Nej!

Super konstigt, han har varit jätte snäll alla ggr jag har hämtat emn nu travade han bara undan, förhoppningsvis går det bättre imorgon för då ska jag transportera han till stallet för att sko honom, kommer nog passa på att rida lite i stallet då också så att jag får rida i min dressyrsadel lite :D


Häst letande - video

Här kommer en film som spelades in föra veckan men jag har inte hunnit läga upp den. Letade efter figaro och hans kompisar i deras stora sommarhage. Blev en liten video historia av det hela...Blir lite fel ibland men så går det när man improviserar ;P

Tänkte att det kunde vara lite roligt ist för text.



Regn

Idag blev det ingen ridning, det regnade under hela eftermiddagen så jag lät Figaro få vara idag och istället få stå med sina kompisar och äta gräs.



Min Vackra Häst!


Tobbe larsson på Falsterbo

På invigningen av FHS var tobbe inne på banan några minuter och jag lyckades knäppa ngr kort. Dessa är på Han och Freddi :D




Stiligt!


Lär dig att känna hästens bakben

Att sitta över båda bakbenen är viktigt eftersom det är bakdelen som är hästens motor. Om du inte sitter rätt kan du inte rida hästen den rätta vägen.
- Det är grundläggande att veta var man har bakdelen, och alla övningar där man rider bestämda vägar ger bättre känsla för hur man sitter, säger dressyrtränaren Ulf Lind.
Men den här övningen lär dig inte bara mer om din sits. Ulf använder den för att få hästarna mer lösgjorda och genomsläppliga.
- För att klara att växla mellan varven och mellan rörelserna måste hästen ha flyt på motorn. Bakdelen ska kunna gå fritt och rörligt den tänkta vägen, men också bära. När man rider volter ramlar bakdelen bara omkring om den inte har förmågan att bära.
När ni växlar mellan olika uppgifter - som i övningen nedan - innebär det också att ryttaren får mindre chans att strula runt med händerna.
- Ryttaren hinner inte hitta på en massa dumheter utan är tvungen att fokusera på det som ska göras.

Ställ inte om för tidigt
Ett tips är att vara noga med tajmingen, och att inte ställa om för tidigt efter volten.
- Det är ett vanligt fel, att ryttaren ställer om för tidigt och sabbar volten.
Tänk på att göra en halvhalt före varje nytt moment.
- Väg om din sits för att balansera hästen, säger Ulf.
Hippsons utsända, som provat övningen, gillar att man verkligen blir mjuk och balanserad som ryttare, och att hästen inte kan slänga bakdelen åt något håll - för det känner man med de här rörelserna i denna kombination.

Gör så här:

Börja rida övningen i skritt. Sedan kan du rida den i trav. Gör övningen i båda varven.
 
Precis efter hörnet lägger du en volt in mot mitten. Hur stor beror på ekipagets utbildningsståndpunkt. Mellan åtta och femton meter kan vara lagom. Efter volten flyttar du undan hästen i skänkelvikning in mot mitten av ridbanan. Hur långt in du ska flytta beror på hur stora volter du rider - för du ska sedan göra en volt ut mot staketet eller sargen. Rider du åttametersvolter ska du alltså flytta åtta meter in mot mitten. Sedan ska du ställa om och göra en volt ut mot staketet. Efter volten, ställ om och flytta ut mot staketet/sargen igen. Avsluta långsidan med en volt.
 
När övningen sitter kan du rida den i sluta, där du tidigare ridit skänkelvikning. Det går också att variera sig; ta första "diagonalen" i skänkelvikning, andra i sluta, eller vice versa.
Du kan också galoppera, använd då skissen för korta banor och ta den första diagonalen i skänkelvikning eller sluta och den andra diagonalen rider du rakt fram

Syfte:
En lösgörande övning där hästarna blir mer och mer genomsläppliga vartefter. Även bra för ryttarens balans och tajming.

Svårighetsgrad:

Medel, den är svårare om du rider sluta.

Tänk på det här:

Rid hästen så att bakdelen kan bära rätt väg i rytmen hela tiden. Då kommer tajmingen att vara bra. Om du strular för mycket tappar hästen bjudningen i rörelseriktningen.

Källa: Hippson

Kvällens ridning

Åkte upp till hagen för att ta min vardagliga kvällsritt med figaro, idag skulle vi börja med travandet.(säger man så? lät verkligen konstigt :P)

Om det tidigare kvällar har varit mycket knott, mygg och andra flugfän var det dubbelt så mycket idag, och herre gud vad dom bits- Både jag och Figaro var ritkigt irriterade- PÅ Figarto satte dem sig inte då han var full med flugmedel men mig bet dem ett flertal ggr.

Men själva ridningen gick helt okej, jag rider honom på hans fasta bett, vilket jag verkligen inte ska har jag lärt mig då det är det bettet han är som mest stel och stark på och det behövs verkligen inte efter redan 2,5 månads stelhet. Hanverkade även lite trött idag, men efter en stunds trav vart han lite mer vaken, han blev iaf lite svettig efter dagens arbete. Nu är vi på G igen :D

Jag är lite små sugen på att börja peta in kandaret och små rida på det här ute, så ska svänga förbi stallet ngn dag och hämta mitt bridong bett.

Minneskortet bråkar lite men snart ska ni få bilder, samt en liten film.

Nästa vecka börjar jag jobba, då kommer sommaren flyga iväg och jag kommer vara super trött.

Ha det så bra!



Ullared och Falsterbo

Hallå!
Jag har haft så otroligt kul och sätt massvis med nya vägar(då vi följde vår GPS dsom lurade in oss på alla små vägar som finns mellan jönköping och ullared- ett riktigt äventyr!)

Bil resan gick riktigt smärt fritt, då jag hade min nya mobil att leka med, en iphone.



I ullared blev det shopping till både mig och figaro, här kommer sakerna till Figaro:
 Ett nytt tävlingstäcke (JACSON), ullaredspris 199kr



         
Kandarstång från Knights 49,95kr




                      Blingade 20mm sporrar 39.95kr

                         Stigbygel plattor från mountain horse (Vita) 29,95kr
                               Dressyrspö med glittrigt handtag 39,95kr

Är helt kär i täcker och tycker att det fanns mycket bra saker fölr ritkigt bra priser!

På Falsterbo blev det ännu mer shopping:

Ett Kandar från lyckås för 299kr, Så på en helg har jag köpt ett komplett kandar för ca 350Kr - Hur bra som helst om jag får säga det själv! 

Köpte newmarket färgade stigläder för att matcha hoppsadeln 100kr

Vita dressyrtävlings handskar (Elite) 119kr

Schbrak från charlies häst och hund (brunt med krona, som finns på horze.se) 149kr

Schbrak från Börjes (Vit med många tjocka kantband) 155kr

Pannband med svarta kristallet 199kr
 
Två böcker från hippson så nu har ajg hela samlingen 100kr/st


Det var min häst shopping helg, tycker det blev många bra fynd ocha bli kul att testa allt!

Hoppas ni har haft en bra helg :D

RSS 2.0