Dags för dressyrens världscupfinal

Frågan är om någon kan hota fenomenale Totilas med sin ryttare Edward Gal i årets världscupfinal i dressyr? På lördag vet vi svaret.

Edward Gal ska på hemmaplan, i holländska 's-Hertogenbosch, försöka ta hem vinsten i världscupavslutningen. Det enda som är klart i nuläget är att det inte blir en upprepning av förra årets topptrio - varken fjolårssegraren Steffen Peters eller trean Anky van Grunsven kommer till start.

Amerikanske Steffen Peters har valt att inte resa över till Europa, och Anky van Grunsven är för första gången på mycket länge bara rankad som fjärde holländska dressyrryttare - endast tre får rida i finalen. Anky har en fantastisk meritlista från världscupfinaler - nio vinster - men i år får hon nöja sig med att rida i kringklasserna på meetinget.

Den enda ur topptrion från 2009 som startar i 's-Hertogenbosch är tyska Isabell Werth, som hunnit med en dopningsavstängning och barnafödande sedan förra årets final. I år får Warum Nicht, som Werth vann med 2007, gå i finalen, medan 2009 års silverhäst Satchmo istället får gå kringklasserna.

För svensk del ska Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén fajtas om topplaceringarna. Patrik Kittel hade två fantastiska ritter på den sista deltävlingen, som reds i Göteborg. Tinne rider Favourit, som ännu är rätt orutinerad i de här sammanhangen.

Dressyrens världscupfinal firar i år 25 år, och man är tillbaka i 's-Hertogen-bosch där allt en gång startade. Louise Nathhorst är hittills den enda svensk som vunnit finalen, då hon slog till på hemmaplan i Scandinavium med Walk on Top 1998.


Uppdatering
SVT24 sänder ett sammandrag av finalen lördag kl 20:00-21:00 

KÄLLA


Lämna en kommentar
Postat av: fridan

mjo. vill aldrig mer att kalle ska bli så mager som han va hösten 2008. USCH!! :(



tips på hur man kan FÖRLÄNGA en förbygel då? :P

2010-03-25 @ 22:38:34
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Sara

sv: Ja det är helt sagolikt! Hästar är så otroligt vackra.

2010-03-25 @ 22:42:12
URL: http://ussing.blogg.se/

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0